18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetaşii slătineni, pentru un munte curat

Cercetaşii slătineni, pentru un munte curat

Zeci de cercetaşi din Slatina au curăţat săptămâna trecută zone ale Parcului Naţional „Cozia“ din judeţul Vâlcea.

Cercetaşii slătineni au pornit din nou lupta cu gunoaiele din zonele turistice de la munte. Ei au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute mai multe activităţi de ecologizare a unei părţi a Parcului Naţional „Cozia“ din judeţul Vâlcea, concentrându-se în special pe cel mai circulat traseu turistic din zonă, Păuşa-Mănăstirea Stânişoara. Activitatea celor 24 de cercetaşi conduşi de profesorul Florin Chintescu, şeful Centrului Local „Vintilă Vodă“ din Slatina, a făcut parte din etapa a doua a proiectului „Pentru un munte curat, pentru un munte civilizat“. Cercetaşii olteni au fost ajutaţi în acest proiect de administraţia Parcului „Cozia“ şi de Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina. „Proiectul face parte dintr-un program ecologic cu durată nedeterminată, având ca scop influenţarea antropică pozitivă asupra mediului ambiental din Parcul Naţional «Cozia». Printre modalităţile de acţiune s-au numărat anihilarea vetrelor de foc de pe traseul turistic cel mai frecventat în parc, Păuşa-Mănăstirea Stânişoara, depozitarea în locuri special amenajate a deşeurilor turistice sau discuţii cu turiştii“, a explicat Chintescu.

Cercetaşii continuă aceeaşi linie

Florin Chintescu a precizat că toate costurile acestei acţiuni de la sfârşitul săptămânii trecute au fost suportate din resurse proprii. Acest proiect nu este primul pentru cercetaşii de la Centrul Local „Vintilă Vodă“ din Slatina, ei desfăşurând în luna septembrie proiectul „Adoptă un lac“, desfăşurat în zona Lacurilor Câlcescu şi Fluturi din Munţii Parâng. De asemenea, recent, organizaţia din Slatina a Cercetaşilor România şi-a îngroşat rândurile cu zeci de elevi slătineni de gimnaziu şi liceu.
Următorul pas în proiectul „Pentru un munte curat, pentru un munte civilizat“ se va desfăşura între 28 şi 30 noiembrie şi va constitui cea de-a treia etapă din 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS