12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVirusul AH1N1 vine de la răsărit

Virusul AH1N1 vine de la răsărit

Doljenii trebuie să evite călătoriile în Ucraina, Moldova şi Bulgaria, ţări în care numărul cazurilor de infectare cu AH1N1 este foarte mare, au declarat ieri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în cadrul unei conferinţe de presă. „Este indicată limitarea activităţilor şcolare şi extraşcolare care implică deplasarea în afara unităţilor de învăţământ – un exemplu îl reprezintă schimbul de experienţă şcolară care implică vizite de studiu din şi în ţările învecinate Ucraina, Bulgaria şi Moldova -, precum şi limitarea călătoriilor pe care cetăţenii români le efectuează, intern sau extern, şi realizarea lor numai în caz de necesitate“, a susţinut dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.   
De vineri până luni, în judeţul Dolj au fost confirmate 17 cazuri noi de gripă AH1N1: trei femei de 23, 35 şi 40 de ani, doi studenţi şi restul elevi, cu forme uşoare de boală. Ca urmare, s-a dispus întreruperea cursurilor pentru o săptămână, începând din data de 16.11, la clasa a XI-a F – Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, clasa a VI-a B – Şcoala Generală nr. 21, clasa a V-a – Şcoala nr. 32, clasele a IX-a L şi a X-a B – Liceul „Gheorghe Chiţu“, clasa a XI-a A – Liceul „Henri Coandă“, clasa a XIII-a C – Liceul „Ion Mincu“, clasa a VII-a C de la Şcoala Nr. 34, clasa a VI-a A de la Şcoala Nr. 2, clasa a VII-a A – Liceul „Traian Vuia“, clasa a IX-a E – Liceul „Tudor Arghezi“, precum şi clasa a V-a A de la Şcoala Generală Podari, şi la câte o grupă de studenţi din anul I de la Facultatea de Medicină şi Facultatea de Stomatologie ale Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Ieri, s-au reluat cursurile la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, cu excepţia clasei a XI-a F, şi la clasele a VII-a C de la Şcoala Generală nr. 34 şi a VIII-a A de la Şcoala Generală nr. 21.
De la înregistrarea primului caz, pe 6.07.2009, în Dolj au fost confirmate 95 de cazuri, toate prezentând o formă uşoară de boală. Dintre acestea, 77 sunt vindecate, iar 18 sunt izolate şi primesc tratament antiviral.
Populaţia este sfătuită în continuare ca la primele semne de boală – febră peste 38°C şi tuse sau dureri în gât instalate brusc – să se prezinte la medicul de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII