20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUcisă pentru a scoate demonul din ea

Ucisă pentru a scoate demonul din ea

Nicuşor Palici, bărbatul care şi-a pus prietena decedată într-un coşciug şi a dus-o într-un bar din Craiova, a mărturisit în faţa procurorilor că şi-a ucis iubita pentru că era posedată de un demon. Autorul omorului a fost arestat ieri de Tribunalul Dolj şi urmează să fie expertizat psihiatric.

Crima de care este acuzat Nicuşor Palici, de 37 de ani, din Craiova, are un mobil ciudat, după cum afirmă anchetatorii. Bărbatul a povestit în faţa procurorilor că şi-a ucis iubita, pe Florina Mihai, de 35 de ani, pentru că intrase un demon în ea, dar şi ca aceasta să ajungă în rai, cu îngerii, înainte de venirea apocalipsei. De altfel, atât crima, cât şi tot ce s-a întâmplat după ce tânăra a fost ucisă au şocat rudele, prietenii şi vecinii celor doi. Reamintim că, duminică, în jurul orei 16.00, o angajată a barului Cave de pe strada Desnăţui din Craiova a sesizat prin 112 faptul că în local a fost adus un coşciug în care se afla o femeie moartă. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au stabilit că bărbatul care a adus femeia decedată în bar este Nicuşor Palici, familia acestuia fiind proprietara clădirii în care se află localul, iar persoana din coşciug este prietena acestuia, Florina Mihai. Corpul neînsufleţit al femeii, care prezenta multiple escoriaţii pe gât, faţă şi în zona toracică, dar şi trei plăgi în regiunea toracică, fusese adus de Nicuşor Palici cu o autoutilitară. Bărbatul a mai fost ajutat de doi vecini. Acesta a fost ridicat de oamenii legii şi dus la audieri, iar trupul neînsufleţit al femeii a fost transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei.

A murit strangulată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că Florina a fost ucisă duminică dimineaţă, cel mai probabil în timp ce dormea, într-un apartament din blocul I 13 de pe strada Horia, în care cei doi locuiau cu chirie. În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea tinerei a fost violentă şi a survenit prin strangulare. Cele trei urme de înţepături de pe toracele acesteia au fost făcute de Palici cu o foarfecă, pentru a scoate demonul din ea, după cum a mărturisit bărbatul la audieri. În jurul orei 12.30, Nicuşor a apelat la doi vecini, pe care i-a rugat cu lacrimi în ochi să îl ajute pentru că i s-a întâmplat o nenorocire: i-a murit prietena şi trebuie să o ducă acasă la mama lui. Unul dintre vecini a scos bani din buzunar şi a cumpărat un sicriu şi o cruce, după care amândoi l-au ajutat pe Nicuşor Palici să o aşeze pe Florina în sicriu şi să o ducă în barul Cave. Localul funcţionează într-un imobil de pe strada Desnăţui, care aparţine mamei lui Nicuşor. Întrebaţi de procurori de ce au făcut aşa ceva, vecinii lui Palici au explicat că nu au ştiut că tânăra fusese ucisă şi au vrut numai să îşi ajute vecinul. Anchetatorii au precizat că tânărul chiar a sunat la bar înainte de a pleca de acasă şi a cerut să îi fie rezervată o masă. Din fericire, când cei trei bărbaţi au intrat cu sicriul în local, nu era nici un client. Coşciugul a fost pus pe o masă din faţa barului, iar Nicuşor Palici i-a dat capacul la o parte, după care s-a pus pe plâns. Aşa a şi fost găsit de poliţiştii care au ajuns la faţa locului, anunţaţi prin 112 de un angajat al barului. Tânăra era aşezată în sicriu pe o plapumă, fiind acoperită numai cu o pereche de pantaloni de pijama.

Boala ar fi de vină

Cunoscuţii lui Nicuşor Palici cred că boala de care suferă, cancer tiroidian, l-a adus pe acesta în pragul nebuniei, mai ales că renunţase la tratament de o perioadă de timp. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat că bărbatul va fi expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă are discernământ.

Acuzat de omor

Nicuşor Palici a fost reţinut duminică seară pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurori, iar ieri a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor, sancţionată de Codul Penal cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. Magistraţii au dat curs propunerii procurorilor, emiţând un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Palici.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII