12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTratament la domiciliu pentru gripa nouă

Tratament la domiciliu pentru gripa nouă

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova nu mai internează decât cazurile grave de gripă AH1N1, a anunţat vineri dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. „Nu se vor mai interna decât cazurile grave, cu manifestări de tip dispnee severă, frecvenţă respiratorie crescută, respiraţie patologică, deshidratare severă, stare de conştienţă alterată, stare generală deteriorată şi cazurile cu gripă AH1N1 care prezintă factori de risc: vârstă peste 65 de ani, sarcină, lehuzie, boli cronice respiratorii, cardiovasculare, hepatice, hematologice, renale, neurologice, neuromusculare, de nutriţie, obezitate, imunodepresie (HIV, neoplasme, postmedicamentos)“, a declarat Popescu.
Bolnavii cu forme uşoare de gripă AH1N1 şi fără factori de risc vor fi izolaţi la domiciliu cu tratament simptomatic (aspirină, paracetamol, vitamina C etc.) şi supraveghere clinică. De asemenea, stabilirea diagnosticului şi conduitei adoptate se va face de către medicul de familie care, după caz, va completa fişa de îndrumare a pacientului spre spital sau va recomanda tratament la domiciliu.
Reprezentanţii DSP Dolj susţin că în ultimele zile s-a constatat o scădere a numărului de cazuri de gripă nouă ca urmare a „luptei în focar“ desfăşurate de factorii responsabili de la nivel naţional şi local.
Astfel, de joi, de la ora 12.00, şi până vineri la prânz, în judeţul Dolj a fost confirmat un singur caz uşor de gripă nouă AH1N1, la un elev din clasa a VII-a C a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“.
În Spitalul „Victor Babeş“ mai erau internaţi vineri un copil şi doi adulţi, cu formă uşoară de boală şi evoluţie favorabilă.
Populaţia este sfătuită în continuare ca la primele semne de boală – febră mai mare de 37,5 – 38 de grade Celsius, tuse, dureri în gât instalate brusc – să se prezinte la medicul de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU