13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCriza nu a ajuns în Băile Herculane

Criza nu a ajuns în Băile Herculane

Hotelurile şi pensiunile din Herculane au cazat, de la începutul anului şi până în prezent, 60.000 de turişti. În preajma sărbătorilor de iarnă, hotelierii se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti, care vin în staţiune atât pentru tratamente, cât şi pentru relaxare. În plină recesiune economică, două hoteluri din Băile Herculane vor încheia anul 2009 cu un profit de trei milioane de euro. Este cel mai mare profit înregistrat după revoluţie, după cum spun administratorii.
„Turiştii vin la Herculane întrucât staţiunea noastră este renumită pentru băile cu apă sulfuroasă. Majoritatea vin să facă aceste băi, dar şi pentru un tratament complex: chinetoterapie, fizioterapie. Eu am pacienţi care vin aici de 15 ani, unii chiar şi de două ori pe an“, a declarat un chinetoterapeut dintr-un hotel din Herculane.
În prezent, 95 la sută dintre cele 1.300 de locuri de cazare sunt ocupate.
„Am avut rezultate economice foarte bune, am reuşit să creştem numărul de personal, iar anul acesta, în aşa-zisul an de criză, închidem cu peste trei milioane de euro profit. Avem un grad de ocupare foarte mare, lucrăm cu peste 80 de agenţii de turism din ţară, dar ne adresăm şi turiştilor care vin direct la recepţie sau sunt în trecere. De sărbători, ne aşteptăm ca numărul turiştilor să crească“, a declarat Radomir Stoicovici, manager la două hoteluri.
Hotelierii spun că secretul succesului este faptul că atât preţurile la cazare, cât şi cele la meniuri sunt aceleaşi din 2007, lucru de care turiştii sunt foarte încântaţi. De exemplu, pentru o familie cu trei membri, petrecerea de Revelion costă 650 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII