13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVor în clasa a noua

Vor în clasa a noua

15 elevi, beneficiari ai proiectului iniţiat de Fundaţia World Vision Romania, „Vreau în clasa a noua“, au participat vineri la o activitate care a avut loc la Liceul „Traian Demetrescu“ din Craiova. Sesiunea a fost condusă de doamna Viorica Buzatu, profesor consilier în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj – Centrul de Asistenţă Psihopedagogică Dolj, care a reuşit să capteze atenţia adolescenţilor prin jocuri de grup, discuţii şi chestionare.
„Grupul a colaborat şi a fost receptiv la toate cerinţele. În prima parte a sesiunii, elevii au fost puţin anxioşi, dar pe parcurs au cooperat din ce în ce mai bine. În cadrul sesiunii au fost abordate teme cum ar fi cunoaşterea de sine, imaginea de sine, stima de sine, precum şi noţiuni despre eul real, viitor sau ideal“, a spus doamna Buzatu.
Astfel de întâlniri vor avea loc, pe parcursul săptămânilor următoare, cu toţi cei 61 de tineri beneficiari ai proiectului „Vreau în clasa a noua“, care se desfăşoară în judeţul Dolj. Aceştia sunt elevi la 19 licee din Craiova şi Băileşti. Părerea participanţilor este pozitivă. „Prin intermediul acestei activităţi am reuşit să-mi cunosc mai bine reacţia la tot ce înseamnă nou“, a declarat Marina M., de 17 ani. „Jocurile organizate în cadrul întâlnirilor ne-au ajutat să ne cunoaştem între noi, să ne descoperim propriul temperament şi eul real. Am aflat lucruri despre relaţiile dintre oameni, am interacţionat cu alte caractere şi mentalităţi, fapt care ne dezvoltă capacitatea de acceptare a celorlalţi exact aşa cum sunt“, a spus alt elev.
La nivel naţional, proiectul are 352 de beneficiari în judeţele Iaşi, Vâlcea, Cluj, Dolj şi Ialomiţa. Prin proiectul „Vreau în clasa a noua“, elevii beneficiază de sprijin cu burse de studiu în valoare de 100 de lei pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS