17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Jaf la bancomat

Un bancomat Unicredit Ţiriac, amplasat într-o clădire din centrul municipiului Craiova, a fost spart joi seară, autorii jafului reuşind să se facă nevăzuţi cu aproximativ 300.000 de lei.

ATM-ul Băncii Unicredit Ţiriac, amplasat în clădirea Cabinetului de Oncologie al Spitalului Municipal „Filan-tropia“, de pe bulevardul Nicolae Titulescu, a fost spart joi seară, în jurul orei 19.30, de persoane necunoscute, care au reuşit să fugă cu aproximativ 300.000 de lei.
Reprezentanţii Inspectoratu-lui de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au precizat că paznicul Spitalului „Filantropia“ a anunţat prin 112 că lipseşte lacătul de la uşa Cabinetului de Oncologie, în care se află amplasat şi bancomatul respectiv. La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţişti, care a stabilit că uşa fusese deschisă de persoane necunoscute, care, după ce au pătruns în cabinet, au forţat partea din spate a bancomatului, au smuls casetele cu bancnote şi au fugit. La scurt timp au sosit şi lucrătorii firmei de pază cu care banca are contract. Conform poliţiştilor, cu câteva minute înainte ca paznicul spitalului să sune la 112, Banca Unicredit Ţiriac primise o alertă de la acel bancomat, după care a fost anunţată firma de pază. Până vineri, reprezentanţii băncii nu comunicaseră IPJ câţi bani se aflau în bancomat în momentul spargerii, aceştia precizând numai că aparatul fusese alimentat miercuri cu 300.000 de lei. Specialiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au ridicat înregistrările camerelor de supraveghere, care au fost trimise la Bucureşti pentru a fi analizate. De asemenea, poliţiştii doljeni au trecut la audierea mai multor martori care ar putea oferi indicii despre spărgători.

Prima oară au plecat cu mâna goală

Acelaşi bancomat a fost vizat de hoţi şi în decembrie 2003, însă spărgătorii au plecat cu mâna goală. Atunci, hoţii au intrat pe o fereastră în Cabinetul de Oncologie al Spitalului Municipal „Filantropia“, ţinta lor fiind tot bancomatul. Din verificările anchetatorilor a reieşit că spărgătorii au încercat prima oară să acţioneze cifrul rotativ, sperând că vor ghici codul de deschidere. Pentru că n-au reuşit, hoţii au vrut să demonteze dispozitivul de cifrare, însă au distrus cifrul. În final, spărgătorii au încercat să taie balamelele bancomatului cu un bomfaier, însă nici aşa nu au avut mai mult succes. În cele din urmă, autorii spargerii s-au lăsat păgubaşi şi au plecat cu mâna goală. Cazul a fost preluat de poliţiştii de la Secţia 4, care au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tentativă de furt calificat. Autorii spargerii de la începutul lunii decembrie 2003 nu au fost prinşi nici până astăzi, reprezentanţii IPJ Dolj precizând că acel dosar este încă în lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII