17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie de testare gratuită a glicemiei

Campanie de testare gratuită a glicemiei

Peste 400 de craioveni vor putea să-şi testeze gratuit glicemia sâmbătă, între orele 8.00 şi 13.00, în incinta magazinului Kaufland din Calea Bucureşti, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Acţiunea este organizată de Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova (SSMC), în colaborare cu Centrul de Diabet Craiova, reprezentat de prof. dr. Maria Moţa, şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj, care vor asigura pliante informative, glucometre şi glucoteste. Studenţii medicinişti vor face testele de măsurare a glicemiei, iar pentru cei care doresc vor calcula indicele de masă corporală, greutatea ideală, vor măsura circumferinţa abdominală şi tensiunea arterială şi vor da sfaturi referitoare la alimentaţia sănătoasă.
Dacă sunt depistate cazuri de hiperglicemie, persoanele respective vor fi îndrumate către medicul de familie şi li se vor da informaţii suplimentare.
„Campania îşi propune promovarea unui stil de viaţă sănătos într-o societate în continuă ascensiune economică, victimă a sedentarismului, alimentaţiei nesănătoase şi stresului. Se doreşte educarea populaţiei cu privire la importanţa depistării precoce a diabetului, care, din nefericire, apare la vârste tot mai fragede, dar şi a felului în care se poate evita îmbolnăvirea, printr-o alimentaţie sănătoasă, practicarea activităţilor fizice, reducerea stresului, renunţarea la fumat şi controale periodice pentru depistarea precoce a bolii“, a declarat Irina Cherciu, vicepreşedinte SSMC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU