20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon: I-am dat lui Dinescu magazin în centrul Craiovei

Solomon: I-am dat lui Dinescu magazin în centrul Craiovei

Primarul Antonie Solomon a organizat ieri o conferinţă, cerând sprijinul presei pentru a face câteva clarificări despre ieşirile sale în public din ultima vreme, pe care oamenii le-au interpretat în fel şi chip, deşi el face o campanie „extrem de elegantă, la fel ca pentru primărie“.

În ceea ce priveşte deja faimosul miting electoral de la Cetate, când l-a trimis pe Mircea Dinescu pe celălalt mal al Dunării, Solomon a precizat – „pe cuvântul meu de onoare“ – că a fost invitat acolo de primarul Duţă şi că la mitingul din Craiova în nici un caz nu au fost mai mult de 300 de autocare pentru transportul simpatizanţilor partidului.
„Ce mă deranjează însă: toţi susţin contracandidaţii lui Traian Băsescu. Eu n-am voie să spun nimic despre Traian Băsescu. A fost o scenă, mă rog, provocatoare, la Cetate. Eu niciodată n-aş fi organizat un miting la Cetate, i-aş fi invitat pe primarii din valea Dunării să vină la Craiova a doua zi, la acel miting electoral. O să spuneţi că au venit forţat. Nimic mai fals. Probabil că aceia care au venit cu autocarele să fi fost 10.000, 12.000, 15.000 din Gorj, Vâlcea, Olt şi Mehedinţi, fiindcă nu cred că au fost mai mult de 300 de autocare“, a spus Solomon. Organizaţia municipală PD-L a plătit 13.000 de lei către RAT pentru autocare, dar primarul s-a declarat dispus să dea oricărui partid autobuze pentru mitinguri, pe bani.
În cazul în care nu credeaţi că este posibil, aflaţi că primarul Solomon poate fi şi mai sincer de atât: „Au fost oameni care nu au venit obligaţi de nimeni. Şi vă mai spun, sunt şi mai sincer: am rugat pe cei care îmi sunt în subordine: «Bă, dacă vreţi să veniţi mâine, să ne vedem, vine preşedintele». Şi au spus: «Dom' primar, e obligatoriu“? Nu. Deci, nu obligaţi oamenii, nu forţaţi, cum am făcut eu, în 2004, cu domnul Călin, care punea cu creta aici stă regia de termoficare, aici stă… Nu m-a interesat. Deci, au venit 30.000 de oameni din Craiova fiindcă simpatizează cu preşedintele şi poate şi cu mine puţin“.

Solomon l-a salvat pe Dinescu

La Cetate, Solomon, printre altele, a declarat: „Îl trimit (pe Mircea Dinescu – n.r.) pe malul drept al Dunării. Acolo să petreacă cinci ani, iar eu îi voi administra moşia“. Primarul Craiovei a precizat că nici el, nici organizaţia municipală a PD-L nu au fost implicaţi în organizare. Reflectând acum asupra incidentului, Solomon a conchis că, de fapt, i-a făcut lui Mircea Dinescu o favoare, după cum reiese din declaraţia sa! „M-am întâlnit cu Mircea Dinescu la mine, cu o zi înainte, dimineaţa. I-am zis, nea Mircea, e campanie, din 7 decembrie suntem aceiaşi prieteni. Cică lasă, bă, că nu ne interesează, uite, vine preşedintele, o să îl înţep puţin, dacă vrei să vii şi tu acolo… O să vin, cum să nu vin. Am stat cu el a doua zi până pe la unu şi jumătate, după care m-am pregătit să primesc preşedintele. Intervenţia a fost… nu zic agresivă, din contră. Eu cred că pe Mircea Dinescu l-am salvat dintr-o încurcătură pentru că erau acolo peste 3.000 de pedelişti. Cine ştie ce ieşea acolo dacă se apuca să îl înjure pe Traian Băsescu, aşa cum o făcuse cu o seară înainte la televizor, el motivând că nu, că voia să îl laude, să îl invite la masă. Zic da, dar când spui cu o seară înainte că îi scuipi în farfurie, că e mic, că are 45 de kile, că e chior, cum să-l mai inviţi la masă a doua zi?! Acuma cinstit, logic, nu?“, a explicat Solomon.

A glumit cu expulzarea

Între timp, incidentul a fost comentat „în fel şi chip“. În cazul în care cineva nu a reţinut ce a spus primarul Craiovei la Cetate, acesta e explicat încă o dată în conferinţa de ieri: „Cum mi-ar sta mie, primarul Craiovei, să mă duc pe scenă când e domnul Geoană să spun nu ştiu ce despre domnul Geoană când este un miting al PSD-ului?! Dar asta e, cum să vă spun, campania la români. Despre maimuţele îmbrăcate în haine. Vreau să vă spun că am vorbit despre ţăranul român şi l-am citat pe Petre Ţuţea, care a spus aşa: atunci când va dispărea ultimul ţăran de pe această planetă, va dispărea ultimul om din specia om şi o să apară maimuţele îmbrăcate în haine. Şi eu am continuat, cum sunt unii care toată ziua merg la posturile private de televiziune naţională şi dau din gură şi înjură pe toată lumea. Comportament de maimuţe. Asta a fost ceea ce a spus Solomon la Cetate“. Primarul a amintit de campania din 2004, când Mircea Dinescu îl susţinea şi a declarat atunci că, dacă Solomon ar candida în Bulgaria, şi-ar face buletin de Vidin pentru a-l vota. „Ca o glumă, am zis: nea Mirceo, te trimit pe malul drept al Dunării cât stă preşedinte Traian Băsescu“, a mai spus Solomon.

Respectul lui Solomon

Pentru a spulbera orice dubii despre prietenia dintre ei, Solomon a adăugat că „bineînţeles că l-am sunat şi i-am urat la mulţi ani de ziua lui, deci între noi nu e nici un motiv de supărare. Lupta politică e luptă politică, dar eu l-am făcut cetăţean de onoare pe Mircea Dinescu, i-am dat magazin în centrul Craiovei, am o relaţie foarte bună cu el. Chiar mi-e drag. Mă simt bine, cred că ne completăm unul pe altul“. În spiritul campaniei pozitive pe care o duce şi a respectului nemărginit pentru presă, Solomon a încheiat conferinţa de ieri în cel mai „elegant“ mod cu putinţă. „S-a întâmplat la un cotidian local să apară un articol al unuia care nici nu ştiu cum să îi spun, să îl numesc, fiindcă deja am repulsie când îl văd pentru că ştiu prin ce trece, ştii. L-am văzut odată aşa de beat încât îl duceau studenţii acasă. Şi a uitat să mai şi plătească. Că aş fi nu ştiu ce flaşnetă de-a lui Traian Băsescu. Dacă eu n-am zis de nimeni nimic, cum poate să spună acel beţivan ordinar despre mine, primarul Craiovei, că nu ştiu ce sunt pentru Traian Băsescu?! Eu sunt susţinătorul lui Traian Băsescu. Atât“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

87 COMENTARII