8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTraian Băsescu, linşat mediatic

Traian Băsescu, linşat mediatic

Agenţia de Monitorizare a Presei a prezentat ieri un raport intermediar cu privire la monitorizarea ştirilor TV pe durata primei săptămâni de campanie electorală, care arată că ştirile electorale au avut „tentă tendenţioasă“ la adresa candidaţilor, în special a lui Traian Băsescu.
În proiectul Agenţiei de Monitorizare a Presei (AMP) au fost monitorizate 600 de ştiri de pe şase posturi de televiziune: Antena 1, Antena 3, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV şi TVR1, concluziile studiului arătând că doar 62 dintre aceste ştiri au avut caracter electoral.
Televiziunile care au prezentat în prima săptămână de campanie cele mai multe ştiri electorale sunt Antena 3 şi Realitatea TV, cu 28, respectiv 18 ştiri, televiziunea de stat, TVR, emiţând doar şase ştiri electorale în această perioadă.
Potrivit raportului AMP, Antena 3 şi Realitatea TV sunt cele care au emis numărul cel mai mare de ştiri cu tentă „tendenţioasă“ împotriva candidaţilor la preşedinţie, Traian Băsescu fiind cel mai des criticat de jurnalişti. În acest sens, preşedintele AMP, Mircea Toma, a arătat că este vorba de un „linşaj mediatic“ al posturilor Antena 1 şi Antena 3 asupra unui singur candidat la preşedinţie, în timp ce televiziunea Realitatea TV a împărţit în mod „democratic“ criticile aduse de către jurnalişti tuturor candidaţilor „vizibili“.
Cei mai „vizibili“ candidaţi sunt actualul preşedinte, Traian Băsescu, candidatul PSD, Mircea Geoană, liberalul Crin Antonescu, dar şi primarul Sorin Oprescu.
Studiul a relevat faptul că, pe durata monitorizării, au lipsit confruntările directe în emisiuni televizate între candidaţi şi că aceştia au fost prezentaţi preponderent prin prisma conflictelor dintre ei, şi nu a programelor acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

79 COMENTARII