21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul de Boli Infecţioase, asaltat de pacienţi

Spitalul de Boli Infecţioase, asaltat de pacienţi

Teama de gripa nouă i-a determinat pe craioveni să ia măsuri extreme. Aceştia se prezintă la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova fără să fie necesar. Zilnic, peste 100 de persoane se prezintă la medicii specialişti ai spitalului, pentru un control, în condiţiile în care într-o zi obişnuită nu erau mai mult de 15 pacienţi. Din acest motiv, camera de gardă a spitalului a devenit supraaglomerată, ceea ce favorizează răspândirea gripei noi. „Când au început să apară primele cazuri de gripă nouă, se prezentau zilnic la spital 40 de persoane. Acum, numărul lor a ajuns la 100 şi sunt zile în care nici una dintre aceste persoane nu este depistată cu virusul AH1N1“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj.   
Reprezentanţii DSP susţin că nu este necesar să mergeţi la medicul specialist din spital fără a prezenta semne de îmbolnăvire şi fără recomandarea medicului de familie. „Pentru a preveni aglomerarea camerei de gardă şi perioadele lungi de aşteptare, oamenii ar trebui să se adreseze medicului de familie, care va putea să-i îndrume doar dacă este necesar către spital“, a precizat Popescu.
Toţi pacienţii care se prezintă la camera de gardă a Spitalului „Victor Babeş“ sunt „testaţi“ mai întâi cu termometrul, iar prioritate la consultaţii au cei cu temperatura de 37,5 – 38 de grade Celsius, care este un indiciu important al gripei noi. Pentru că serviciul de gardă este asigurat doar de doi medici care trebuie să facă faţă numărului mare de pacienţi, cei cu temperatura normală sunt lăsaţi să aştepte.
De marţi, de la ora 12.00, şi până ieri la prânz, în Dolj fuseseră confirmate alte trei cazuri de gripă nouă. Este vorba de o elevă din clasa a VIII-a A de la Şcoala Generală nr. 21, o elevă din clasa a X-a E de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ şi o femeie de 42 de ani, cu formă uşoară de boală, transmitere comunitară, care a fost izolată şi primeşte tratament antiviral.
După ce a stat închis o săptămână din cauza gripei noi, Liceul „Dimitrie Filişanu“ din Filiaşi şi-a reluat ieri cursurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU