14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMunţi de peturi pe râul Cerna

Munţi de peturi pe râul Cerna

Râul Cerna a ieşit din matcă şi, după ce a măturat terenurile agricole, dar şi curţile unor case de vacanţă de la intrarea în Orşova, acum ameninţă un pod de la intrarea în Coramnic, unde tone de deşeuri au format un pod plutitor şi pune presiune pe pilonii podului propriu-zis.
Pe râul Cerna a fost instaurat de marţi noapte cod galben, fiind înregistrat un debit de peste 200 de metri cubi pe secundă.
Oamenii au fost avertizaţi şi au reuşit să strângă coteţele animalelor şi bunurile care erau depozitate lângă apă.
„Din cauza ploilor din ultima perioadă, lacul de acumulare care este pe Cerna a deversat şi a trecut peste drumul de legătură dintre Băile Herculane şi Baia de Aramă, moment în care au fost obligaţi să deschidă cursul apei. Am primit avertizare de la Hidroelectrica, ca să anunţăm populaţia şi oamenii au luat tot ce au putut din faţa apei. Din fericire, nu au fost victime“, a declarat Constantin Brăgaru, primarul din Orşova.
Cea mai mare problemă o creează în Orşova gunoiul menajer, copacii, peturile şi resturile din curţile oamenilor, care au fost adunate de apă şi duse de şuvoaie spre Dunăre.
„Gunoaiele care s-au adunat în ultimele zile pe Dunre sunt o reală problemă pe care ar trebui să o rezolvăm şi împreună cu Apele Române Banat şi cu autorităţile riverane râului Cerna. Să semnăm un protocol prin care să punem populaţia să colecteze deşeurile în containerele speciale. Sunt sute de tone de gunoi“, a spus Brăgaru.
Încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii au început să strângă peturile în saci menajeri, însă munca lor este zadarnică, pentru că sunt înconjuraţi de sute de tone de sticle şi mizerii aduse de râul Cerna. Reprezentanţii Apele Române Banat sunt în plină operaţiune de ecologizare a cursului de apă, dar gunoiul nu va dispărea în mai puţin de o săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS