13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO tânără din Rovinari, primul bolnav infectat cu virusul AH1N1

O tânără din Rovinari, primul bolnav infectat cu virusul AH1N1

În Gorj a fost confirmat primul caz de infectare cu virusul AH1N1. O tânără din Rovinari este izolată la Centrul de Cardiologie din Craiova, iar în funcţie de evoluţia bolii medicii vor decide transferarea pacientei la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti.

În Centrul de Cardiologie Craiova se află internată o femeie de 22 ani din Rovinari, judeţul Gorj, cu diagnosticul cardiomiopatie dilatativă, care a prezentat şi simptome respiratorii şi a fost confirmată de laborator cu gripa nouă. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Public (DSP) Gorj, bolnava este izolată în Centrul de Cardiologie Craiova şi, în funcţie de evoluţie, medicii vor decide transferul la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti.
„Fata a fost iniţial internată în Spitalul Judeţean Târgu Jiu cu probleme cardiace, fiind transferată în urmă cu patru zile în Centrul de Cardiologie Craiova. Am luat măsurile care se impun în aceste cazuri şi au demarat ancheta epidemiologică, pentru depistarea contacţilor şi luarea măsurilor ce se impun conform protocoalelor privind managementul gripei noi. Acesta este primul caz de gripă porcină confirmat în judeţul Gorj“, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a DSP Gorj. Persoanele care au intrat în contact cu tânăra din Rovinari au fost investigate pentru a se stabili dacă au fost infectate cu gripa nouă, nici una nefiind suspectă, deocamdată.
Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, a cerut şefilor tuturor instituţiilor publice să ia măsurile care se impun împotriva gripei porcine. Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a declarat că reprezentanţii instituţiei au luat legătura cu directorii unităţilor şcolare din municipiu şi respectă cu precizie recomandările DSP Gorj.
„Pentru angajaţii primăriei am achiziţionat material dezinfectant, 300 de kilograme de clorură de var, 278 de kilograme de cloramină, mănuşi chirurgicale, 100 de măşti. Facem ce ni se spune de la direcţia de sănătate. O să dăm şi şcolilor, dar vor mai trebui să achiziţioneze şi dumnealor“, a precizat Ramona Evulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII