21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCarderi reţinuţi

Carderi reţinuţi

Opt craioveni au fost reţinuţi marţi seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, aceştia fiind acuzaţi de comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit.

Procurorii gorjeni au emis ordonanţe de reţinere pentru craiovenii şi ploieşteanul ridicaţi marţi dimineaţă în urma celor 23 de percheziţii domiciliare efectuate de ofiţerii de la Crimă Organizată în Craiova, Malu Mare, Bucureşti, Păuleşti – Prahova şi Rovinari – Gorj.
Marţi dimineaţă, după ce au interceptat un colet cu 31 de cititoare de carduri care trebuia să ajungă de la Ploieşti în Craiova, ofiţerii de la Crimă Organizată doljeni şi gorjeni, împreună cu procurorii DIICOT şi ofiţeri de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, dintre care 19 în Craiova. Oamenii legii au ridicat opt craioveni şi un ploieştean, pe care i-au dus la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, pentru a fi audiaţi. Aceştia sunt Cătălin Horaţiu, de 23 de ani, Victor Ţecu, de 27 de ani, Florin Ţecu, de 26 de ani, Daniel Radu, zis Neamţu, de 26 de ani, Alin Grigorescu, de 19 ani, Robert Axine, de 28 de ani, Puiu Raichel, de 20 de ani, Cristian Dudoiu, de 35 de ani, toţi din Craiova, şi Cristea Totu, de 35 de ani, din Ploieşti. Potrivit anchetatorilor, Grigorescu a fost condamnat în Polonia pentru fraude cu cărţi de credit, iar Dudoiu – în Spania pentru aceleaşi fapte.
Toţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de aderare şi constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesul fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a dispozitivelor informatice şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice.

Carderii au luat frica poliţiştilor

Reprezentanţii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au comunicat că grupul de craioveni achiziţiona cititoare de carduri şi altă aparatură electronică de la Ploieşti şi Bucureşti. De altfel, Cristea Totu a fost prins de poliţiştii care i-au bătut la uşă pentru percheziţie în timp ce fabrica alte cititoare de carduri. Odată ajunse la gruparea din Craiova, cititoarele erau încercate la bancomate din ţară, dar nu în judeţul Dolj, pentru că membrii grupului se temeau de poliţiştii de la BCCO Craiova, mai ales după ce a fost săltat grupul infracţional coordonat de Covei, Fulgerică, Mihăilă, Nixon şi Hălănei. După ce verificau aparatura, membrii grupului se deplasau în ţări precum Elveţia, Italia, Franţa, Spania, SUA sau Canada, unde le montau pe bancomate, copiau datele cardurilor bancare, după care scoteau bani cu carduri clonate. Comisarul Silviu Văcaru, şeful BCCO Craiova, a precizat că grupul de falsificatori de carduri este mai mare, iar în acest moment se efectuează cercetări pentru depistarea şi tragerea la răspundere a tuturor membrilor grupului infracţional organizat. Procurorii gorjeni i-au prezentat ieri pe cei nouă învinuiţi în faţa magistraţilor Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Arestări
Până la închiderea ediţiei, judecătorii gorjeni nu se pronunţaseră în privinţa măsurii de arestare preventivă, însă reprezentanţii BCCO Craiova au precizat că probele strânse împotriva acestora sunt solide şi cel mai probabil vor fi arestaţi preventiv.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII