16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident de muncă la Pirelli

Accident de muncă la Pirelli

Un muncitor de la fabrica de anvelope Pirelli din Slatina a fost la un pas să rămână fără mâna dreaptă din cauza neatenţiei unui coleg.
Marius Matei, de 22 de ani, angajat de cinci luni pe postul de operator, s-a accidentat la mână în timp ce încerca să îndepărteze o anvelopă din maşina de vulcanizare. Cu toate că senzorii de mişcare nu-i mai permiteau utilajului să funcţioneze, alt angajat din aceeaşi secţie a resetat protecţia maşinii. „Victima îndepărta o anvelopă vulcanizată din descărcare şi se ţinea cu mâna de canalul de deplasare a unei came. La intrarea în zona senzorilor de protecţie, utilajul a fost oprit, dar unul dintre colegi, Emil Grigore, a resetat protecţia maşinii, a repornit cama, iar aceasta s-a deplasat în locul în care muncitorul ţinea mâna“, a explicat Liviu Săndiţă, inspector pentru sănătate şi siguranţă în muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.
Accidentul de muncă urmează să fie cercetat de unitatea în care acesta s-a produs, deoarece victima nu va rămâne cu invaliditate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS