12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCarduri falsificate în Bariera Vâlcii

Carduri falsificate în Bariera Vâlcii

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut vineri un tânăr suspectat de falsificare de carduri.
Craioveanul Alin Nicolae Truică-Zevedeanu era de mai multă vreme în vizorul poliţiştilor de la Crimă Organizată şi al procurorilor DIICOT. Bărbatul era suspectat că montează aparatură de citire a cardurilor în străinătate, în special în Italia, apoi, cu ajutorul informaţiilor obţinute pe această cale, se întoarce în România şi clonează cardurile titularilor, golindu-le conturile de la bancomatele din ţară. Oamenii legii aflaseră că Truică-Zevedeanu se pregăteşte să plece din ţară cu „prada“, o sumă de bani consistentă, pe care o retrăsese fraudulos din conturile victimelor, aşa că au pus la cale o „vizită neaşteptată“.

Percheziţie în zori

Vineri dimineaţă, poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa bărbatului, din cartierul craiovean Bariera Vâlcii. Aceştia au găsit destul de repede aparatura cu care putea să fabrice carduri clonate, ridicând cu această ocazie şi două laptopuri. Pe unul dintre acestea soţia lui a încercat să-l facă nevăzut, aruncându-l peste gard, în curtea vecinilor, apoi a susţinut că are pe el poze de familie. Fără s-o creadă pe cuvânt, oamenii legii au ridicat aparatura suspectă.
La percheziţie, procurorii şi poliţiştii au găsit şi suma de 52.200 de euro, bani pe care Alin Nicolae Truică-Zevedeanu i-ar fi obţinut prin retrageri frauduloase din conturile victimelor. Învinuitul a susţinut însă că sunt economiile lui, pentru care a muncit în Italia, ca şofer, ducând stripteuzele acasă la sfârşitul programului. Oamenii legii l-au luat la Parchet, pentru audieri.
Acuzat de accesarea fără drept a unui sistem informatic, retrageri frauduloase de numerar şi deţinere de echipamente în vederea falsificării cărţilor de credit, Truică-Zevedeanu a fost condus vineri seară la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. După ce a studiat cu atenţie probele din dosar, urmărind apoi şi o înregistrare video a uneia dintre retragerile frauduloase, judecătorul a emis pe numele învinuitului un mandat de arestare pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII