12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoturism furat, depistat la frontieră

Autoturism furat, depistat la frontieră

Un autoturism Renault Megane, în valoare de 12.000 de euro, a fost reţinut duminică seară de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în cooperare cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, după ce fusese semnalat ca furat de la o firmă de închirieri auto din Braşov. Cel mai probabil, tânărul de 21 de ani care se afla la volan a închiriat autoturismul, iar după ce a falsificat toate actele şi-a însuşit maşina.
La controlul documentelor autovehiculului înmatriculat în Bucureşti,  conducătorul acestuia, Alin S., din Turnu Severin, a prezentat poliţiştilor certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate, dar nu deţinea nici o procură care să ateste că are dreptul să-l folosească. Având suspiciuni, poliţiştii au efectuat verificări suplimentare. Conform concluziilor acestora, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autovehiculului erau false.
„În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului internaţional de autoturisme furate, în seara de 18 octombrie, la ora 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi cei ai Detaşamentului de Intervenţie aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, cu sprijinul SIPI, l-au oprit pentru control la intrarea în localitatea Şimian pe conducătorul unui autoturism Renault Megane. Poliţiştii au stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat din 15 octombrie. Acesta aparţine unei societăţi de închirieri auto din Braşov, proprietarul făcând plângere la poliţie în acest sens. Alin S. a declarat că autoturismul urma să fie vândut într-un târg ce se organizează săptămânal în Turnu Severin. În cauză s-a întocmit lucrare penală împotriva lui Alin S., în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF.
Autovehiculul în valoare de 12.000 de euro urmează să fie înapoiat proprietarului de drept.
Numărul autovehiculelor confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni de la începutul anului a ajuns la 20, iar valoarea totală a acestora se ridică la 250.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII