13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCătuşe pentru braconieri

Cătuşe pentru braconieri

Un braconier a ajuns în arest, iar alţi trei sunt daţi în urmărire generală pentru că au vânat nouă iepuri.
Cazul a intrat în atenţia oamenilor legii cu o săptămână în urmă. Pe 10 octombrie, în jurul orei 8.00, trei pădurari din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj – Clubul de Vânătoare Dăbuleni patrulau pe câmp, pe raza comunei Gighera. La circa 2 km de drumul comunal Gângiova – Măceşu de Sus, în apropierea canalului magistral, pădurarii au dat peste un autoturism Oltcit abandonat, în care au găsit nouă cadavre de iepuri, fără urme de împuşcare. Cei trei au anunţat imediat poliţia, cercetările fiind preluate de un colectiv format din poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice şi de la Poliţia oraşului Segarcea, în vederea identificării deţinătorului autoturismului şi stabilirii situaţiei de fapt.
La vânătoare cu ogarii

Din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 9 spre 10 octombrie, doljeanul Lucian Ciucă, de 24 de ani, din comuna Drănic, împreună cu Sergiu Iordăchiţă, de 29 de ani, Laurenţiu Chircă, de 20 de ani, şi Constantin Jalia, de 41 de ani, toţi din comuna Valea Stanciului, au fost împreună la vânătoare ilegală de iepuri. La lumina farurilor autoturismului şi prin folosirea unui proiector, au prins cei nouă iepuri de câmp cu ajutorul a patru câini din rasa ogar, pe fondul de vânătoare 25 Rebegi, din apropierea comunei Gighera, ce aparţine AJVPS. Au apucat să ducă iepurii morţi în maşină, dar au abondonat prada şi au fugit în momentul în care i-au văzut pe pădurari.
Potrivit unui comunicat al poliţiei doljene, prejudiciul estimat de specialiştii AJVPS se ridică la suma de 2.700 de euro, două dintre animalele vânate fiind iepuroaice gestante.
Joi, 15 octombrie, poliţiştii l-au reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pe Lucian Ciucă, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj şi transportul vânatului dobândit ilegal. Oamenii legii au decis să propună şi emiterea unor mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele celorlalţi trei braconieri, Sergiu Iordăchiţă, Constantin Jalia şi Laurenţiu Chircă, aceştia sustrăgându-se cercetărilor, fiind fugiţi de la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII