13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul din Drobeta a rămas fără oxigen

Spitalul din Drobeta a rămas fără oxigen

Cea mai mare unitate spitalicească din Mehedinţi, Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, a rămas fără rezerve de oxigen, din cauza facturilor restante, motiv pentru care miercuri nu s-a făcut nici o operaţie. Mier­curi, cantitatea de oxigen era de doar 300 mc, în condiţiile în care într-o zi normală de lucru, în care se efectuează ope­raţii pe toate secţiile, can­ti­tatea de oxigen cons­umată es­te de circa 400 mc.
„Miercuri, am fă­cut o comandă telefo­ni­că către furnizorul nos­tru, firma Lindegaz. Am avut nişte neîn­ţelegeri în legătură cu nişte facturi restante, dar au pro­mis că vor tri­mite o ma­şină cu oxigen. Noi avem o datorie către Lindegaz de 190.000 de lei, ultima factură nea­chi­tată fiind în luna iunie. În condiţiile în care spi­talul are datorii către di­verşi fur­nizori de 13,5 milioane de lei, nu cred că su­ma aceasta era foarte ma­re astfel încât să refuze fur­nizarea de oxi­gen“, a de­clarat Mar­gareta Popes­cu, direc­torul eco­nomic al SJU Drobeta Tur­nu Severin.
Miercuri ar fi trebuit să fie operaţi cinci pacienţi, însă, din cauza lipsei de oxigen, au fost reprogramaţi.
„Oxigenul es­te un element im­por­tant în actul operator şi din acest mo­tiv am decis să reprogramez ope­raţiile. Am avut probleme şi cu câmpurile de operaţie. Am operat doi bolnavi, iar la următoarele două ope­raţii a trebuit să facem rost de aceste câmpuri de la far­macii. Am intrat în ope­raţie doar cu şorţul de pro­tecţie şi mănuşile în mână. Dacă nu îi operam, puteau sur­veni complicaţii“, a declarat medicul uro­log Emil Traşcă de la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII