10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalModernizare la spital

Modernizare la spital

Dispensarul TBC şi trei secţii ale Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova vor fi renovate până la sfârşitul acestui an cu bani de la bugetul local. Potrivit conducerii unităţii sanitare, Primăria Craiova a alocat 700.000 de lei pentru lucrări de modernizare a pavilionului în care se află dispensarul, Secţia de boli infecţioase I, Secţia de pneumoftiziologie copii şi cea mai mare parte din Secţia de pneumoftiziologie adulţi, precum şi pentru transformarea în arhivă a clădirii dezafectate în care a funcţionat spălătoria. „De aproximativ o lună, au început lucrările de modernizare: se zugrăveşte, se montează gresie şi faianţă, se înlocuiesc ferestrele vechi cu termopane, sunt reamenajate grupurile sanitare şi se recondiţionează mobilierul. Lucrările sunt în fază terminală în Secţia de pneumoftiziologie şi estimăm că în două săptămâni se vor finaliza“, a declarat dr. Constantin Ecobici, managerul Spitalului „Victor Babeş“ din Craiova.
Deocamdată, vor fi gata 100 din cele 150 de saloane ale secţiilor de pneumoftiziologie. Spitalul „Victor Babeş“ mai are nevoie de fonduri pentru consolidarea unui compartiment cu 50 de paturi al Clinicii de pneumoftiziologie. Conducerea spitalului susţine însă că s-ar mulţumi şi cu 200.000 de lei pentru a putea să realizeze măcar igienizarea clădirii, astfel încât bolnavii să poată fi îngrijiţi în condiţii decente.
Pe perioada lucrărilor de modernizare, unii pacienţi au fost mutaţi în compartimentul cu 50 de paturi al spitalului, iar ceilalţi – la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Leamna. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII