16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCăruţă spulberată de un autocar

Căruţă spulberată de un autocar

O femeie a ajuns în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după ce un autocar a lovit căruţa pe care aceasta o conducea.

O femeie se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce căruţa cu care se deplasa a fost spulberată de un autocar ieri-dimineaţă, pe raza comunei Pleşoiu, judeţul Olt. Marian Coman, de 43 de ani, din Ploieşti, conducea un autocar plin cu români, pe care îi ducea în Spania. Potrivit poliţiştilor, din cauza neatenţiei, şoferul a lovit din spate căruţa condusă de Teodora C., de 65 de ani, din comuna Pleşoiu. În momentul impactului, femeia a fost aruncată pe asfalt, fiind rănită grav la cap. Atelajul a fost prins sub autocar. O ambulanţă a preluat victima şi a transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. „Femeia a fost găsită la aproximativ 20 de metri de atelajul pe care îl conducea. Era în comă şi prezenta un traumatism cranio-cerebral acut cu hemoragie de parte occipitală şi parietală şi, ce este mai grav, avea otoragie pe partea stângă. I-am acordat primul ajutor medical, după care am transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina. Ulterior, am transferat pacienta la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu diagnosticul comă profundă. Şansele se supravieţuire sunt reduse“, a spus medicul de pe ambulanţă, dr. Adrian Popa.

Căruţa, nesemnalizată

În urma accidentului, un echipaj de la Descarcerare a intervenit pentru a scoate calul de sub resturile căruţei, prinse sub autocar. Conducătorul auto spune că a văzut atelajul în ultimul moment şi nu a mai putut evita impactul. „Am văzut căruţa în ultimul moment. Am încercat să o evit, am luat stânga de volan, dar am acroşat-o cu partea laterală dreaptă a autocarului“, a povestit şoferul.
La locul accidentului s-a deplasat imediat un echipaj de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Olt, pentru cercetări. „S-a produs un accident de circulaţie, în urma căruia o femeie a ajuns în comă la spital. În continuare se fac cercetări, urmând să stabilim dacă şoferul se afla sub influenţa alcoolului, dar şi cauzele producerii accidentului de circulaţie“, a precizat Florin Paraschiv, din cadrul SPR Olt. Potrivit acestuia, căruţa nu era semnalizată corespunzător.

„Un bec la doi kilometri“

Câţiva localnici care s-au strâns la locul accidentului se plâng că strada pe care s-a produs evenimentul nu este luminată. Uitaţi-vă cum sunt becurile puse, unul la doi kilometri. Poate că dacă era mai multă lumină, căruţa se vedea de la distanţă şi nu se mai întâmpla aşa“, a spus unul dintre localnici.
Iulian Preda, edilul din Pleşoiu, spune însă că strada este destul de luminată. „Sunt becuri puse la doi stâlpi, în unele locuri, chiar şi pe fiecare. Nu este vina primăriei că s-a produs accidentul. Ne pare rău de ce s-a întâmplat, mai ales că victima este din localitate, dar căruţa trebuia semnalizată“, a spus primarul. Cercetările continuă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII