12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDemisia, nene Iancule?

Demisia, nene Iancule?

Controversele pe tema numirii pedelistului Constantin Iancu nu s-au încheiat. Ziariştii au aşteptat în zadar ca acesta să-şi depună ieri demisia la cabinetul ministrului agriculturii, în timp ce liberalii s-au grăbit să se distanţeze cât mai mult de fostul lor coleg.

 

Mai mulţi jurnalişti din toată ţara au bombardat ieri cu telefoane Biroul de presă al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, pentru a afla dacă la cabinetul ministrului Ilie Sârbu a fost depusă demisia lui Constantin Iancu din funcţia de director al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Răspunsul pe care l-a oferit, invariabil, până spre sfârşitul programului, şeful Biroului de presă, Gabi Luca, era: „Până acum un minut, domnul Iancu nu şi-a depus demisia".

Reamintim că doljeanul Constantin Iancu, numit săptămâna trecută, la propunerea PD-L, în fruntea ANIF, a anunţat sâmbătă că îşi va da luni (ieri – n.r.) demisia din acest post, în urma scandalului de presă izbucnit pe seama dosarului penal în care este cercetat pentru răpire, pentru a nu aduce prejudicii partidului care l-a sprijinit.

PNL ştia de dosarul penal

Cât timp a fost în PNL, Constantin Iancu ar fi fost interesat de promovare cu orice preţ, a declarat ieri preşedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea.

Liderul liberalilor doljeni a ţinut să explice ieri care au fost motivele pentru care Iancu a plecat de la PNL şi s-a aciuat în PD-L. „Domnul Costel Iancu a fost membru al filialei PNL Dolj în perioada august 2006 – martie 2008. Domnia sa a dat de înţeles că era interesat să fie promovat în viaţa publică, în calitate de membru al PNL. Luând act de intenţia lui de a accede la o funcţie publică, reprezentanţii conducerii filialei PNL Dolj i-au atras atenţia că în Partidul Naţional Liberal criteriile de promovare au în vedere competenţa, corectitudinea, ţinuta morală impecabilă şi mai puţin situaţia financiară. Faţă de acest punct de vedere, exprimat cu fermitate de membrii filialei PNL Dolj, domnul Costel Iancu a considerat oportun să părăsească PNL şi să opteze pentru PD-L, unde se pare că situaţia sa financiară a cântărit mai mult", se arată într-o declaraţie de presă semnată de Mario Ovidiu Oprea.

Liderul PNL Dolj precizează că erau bine cunoscute în partid încurcăturile penale ale lui Iancu, el riscând să nu fie lăsat să candideze tocmai din cauza dosarului său de răpire. „Plecarea sa din PNL, în martie 2008, este legată şi de faptul că se apropiau alegerile locale, iar suspiciunile legate de dosarul său penal constituiau un semnal care indica faptul că nu va obţine un loc eligibil pe listele PNL", susţine Mario Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII