10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFirma RUMAVAL, neverificată

Firma RUMAVAL, neverificată

Nici un organ de control nu a trecut pe la sediul SC RUMAVAL IMPEX din Baia de Fier, firma pe adresa căreia a fost expediată cea mai mare cantitate de cocaină capturată în Europa, în ultimii zece ani, respectiv 1,2 tone, valorând zeci de mili-oane de euro.

Constantin Agapi, paznicul angajat de spaniolul Antonio Alvarez Cano şi plătit de Elena Ramona Cioroabă, a declarat că, de când şefii săi au fost arestaţi, la sediul firmei nu a venit nici poliţia, nici vreun organ de control pentru a face verificări sau pentru a-i lua vreo declaraţie. Bărbatul a primit ultimul salariu, în valoare de 1.000 de lei, pe 26 ianuarie, cu puţin înainte de descoperirea cocainei în portul Constanţa Sud – Agigea. Banii i-au fost viraţi în contul personal de către Elena Ramona Cioroabă, administratoarea societăţii RUMAVAL din Baia de Fier, firmă pe adresa căreia au fost expediate cutiile din lemn de cedru între care au fost introduse pachete conţinând 1,2 tone de cocaină. Paznicul susţine că a reuşit să vorbească la telefon cu Felix, fratele spaniolului Antonio Alvarez Cano, arestat săptămâna trecută împreună cu Elena Ramona Cioroabă şi Adrian Vasile Chiribău. Iniţial, ei au fost reţinuţi de poliţiştii Biroului Crimă Organizată Constanţa, în momentul în care s-au prezentat în port cu actele de preluare a mărfii din container.

„Au trecut cinci zile şi nu a venit nimeni“

Paznicul a mai povestit că i s-a promis o primă consistentă în cazul în care firma RUMAVAL va fi vândută, însă nu ştie cine o să se mai ocupe acum de acest lucru: „Din câte au evaluat ei pe aici, firma cu toate clădirile şi linia tehnologică valorează 300.000 de euro. Cum să laşi o firmă de valoarea asta fără să faci nimic? Am reuşit să iau legătura cu Felix, fratele lui Antonio, să-l întreb ce se va alege cu firma. A zis că a aflat de pe internet ce s-a întâmplat cu fratele lui. Mi-a spus că mă sună sâmbătă, să îmi spună ce o să facă. Trebuia să vină în România, dar nu ştiu dacă va reuşi. E şi cam bătrân, are 61 de ani, iar Antonio, 45. El a pierdut bani aici, la fabrică şi de aceea a plecat în Spania. Antonio a rămas cu banii şi îmi dădea zece milioane de lei vechi ca să am grijă de ce e pe aici. Pe 26 ianuarie am luat ultimul salariu, pe care mi l-a pus în bancă, în cont, Elena. Antonio zicea că trece o maşină de la firmă pe numele meu. Acum, cine să mai vină?! E o linie tehnologică de prelucrare a lemnului completă şi mi-a spus că îmi dă şi mie o primă frumoasă, dacă reuşeşte să vândă fabrica. Au fost omenoşi, dar nu a mai mers şi au trimis şase oameni de la noi, de aici, din Baia de Fier, în şomaj. Eu am mai rămas ca paznic şi îmi dădea salariul şi bani să plătesc curentul şi ce mai trebuia. De când i-au arestat, nu a trecut nimeni de la poliţie pe aici pe la firmă, să mă întrebe de ceva, să îmi ia o declaraţie… Contabila e la Târgu Jiu, ea ştie de acte, de tot. Acum o să stea o lună arestat. Nu ştie limba, că Elena traducea tot. Nu ştiu dacă are avocat şi eu nu pot să mă duc să văd ce se întâmplă. Unde dracu' să mă duc, să las tot fără pază?! Nici lemne nu avem. Trebuie să ne încălzim şi mai băgăm pe foc resturi din debitări şi ce mai găsim prin curte“, a declarat Constantin Agapi, paznic la RUMAVAL IMPEX Baia de Fier.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII