19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalANI sesizează Parchetul în cazul primarului din Severin

ANI sesizează Parchetul în cazul primarului din Severin

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin în cazul primarului din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, pentru fals în declaraţii, şi a demarat procedura de verificare a averii, informează un comunicat remis ieri de instituţie.

Potrivit comunicatului, din analiza declaraţiilor de avere depuse de Gherghe în perioada 2005-2008, precum şi a altor documente solicitate instituţiilor competente, s-au constatat că acesta a înscris bunuri ce nu figurează în evidenţele direcţiilor de impozite şi taxe în aria cărora sunt arondate.

În plus, în declaraţia de avere întocmită pentru anul fiscal 2004 este menţionată înstrăinarea unui autoturism Mercedes, deşi în evidenţele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Municipiului Drobeta Turnu Severin figura înregistrat un BMW.

„Aceste aspecte au fost apreciate ca fiind indicii cu privire la săvârşirea (…) infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de articolul 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului“, se arată în comunicatul ANI. Constantin Gherghe este membru al Partidului Democrat Liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS