22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtenţie, se împart funcţii!

Atenţie, se împart funcţii!

În timp ce unii doljeni abia îşi revin după petrecerea de Crăciun şi se pregătesc să o ia de la capăt de Revelion, alţii – puţini, e adevărat – stau de câteva zile pe baricade. E vorba de activiştii de partid, care vânează în această perioadă funcţii în eşalonul doi din stufosul aparat guvernamental.

 

Caşcavalul pe care îl au de împărţit şefii de partid de la Dolj, dar şi cei din celelalte judeţe ale Olteniei nu e neglijabil, cel puţin dacă ţinem cont de rezultatele din alegeri. PSD stă cel mai bine la acest capitol, motiv pentru care lupta e acerbă în acest partid. Liderii din teritoriu care au adus social-democraţilor procente grase la nivel naţional s-au simţit îndreptăţiţi să ceară la centru funcţii importante în ministere considerate bănoase. Au fost vizate în special funcţiile din eşalonul doi, adică exact cele de unde se fac şi desfac afacerile la nivelul unui minister, fără să fie deranjate prea mult de luminile „rampei“.

 

Irinel Popescu,
şef peste CNAS

 

Că războiul de gherilă câştigat detaşat de şefii pesedişti din Oltenia nu va rămâne nerecompensat este un fapt confirmat ieri chiar de preşedintele PSD, Mircea Geoană, venit în Dolj pentru o întâlnire cu organizaţia care l-a scos parlamentar cu cel mai mare procent din ţară. Acesta a precizat că pentru oamenii propuşi de filialele PSD din Oltenia vor ajunge în cinci sau şase posturi de secretar de stat, dar a atras atenţia că aceştia trebuie să fie oameni competenţi din punct de vedere profesional şi să aibă capacitatea de a gestiona situaţia dificilă din prezent. Deşi a declarat că încă nu
s-au făcut nominalizări pe funcţiile care revin filialelor, Geoană a legat ieri numele conservatorului de la Dolj Irinel Popescu de un post în viitoarea structură guvernamentală. Vă reamintim faptul că, deşi Irinel Popescu a câştigat alegerile în Colegiul senatorial nr. 2, acesta nu a ajuns în Camera Superioară ca urmare a aplicării sistemului de vot uninominal mixt. Pesediştii spun că, probabil, medicul chirurg cunoscut pentru transplanturile hepatice efectuate va ajunge în fruntea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 

Iordache, Schutz şi Gaiu, demnitari la bursa zvonurilor

 

Din cele cinci posturi de secretari de stat menţionate de Geoană, două ar urma să revină filialei doljene a PSD. Nume vehiculate sunt multe, însă cele care se vor lega în final de posturile din eşalonul doi nu au „transpirat“ din sânul PSD Dolj. Bursa zvonurilor i-a dat printre cei propuşi pe şefa femeilor pesediste Maria Schutz, care vizează un post de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, şeful organizaţiei craiovene a PSD, Sorin Iordache, care se numără şi el printre cei propuşi, dar şi Andi Gaiu, care ar urma să ocupe, potrivit unor surse din PSD, un post într-o agenţie guvernamentală. Ion Prioteasa, preşedintele PSD Dolj, a declarat ieri că, deşi numele celor care vor ocupa funcţiile care revin filialei se cunosc deja, acestea nu vor fi făcute publice decât după Sărbători.

 

Pedeliştii au încredere în Berceanu

 

Dacă la PSD Dolj Anul Nou vine cu o listă de funcţii şi numele aferente bătută deja în cuie, în
curtea partenerilor de coaliţie,
PD-L, e aparent linişte. Cu preşedintele filialei Radu Berceanu în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere, cel al Transporturilor, pedeliştii spun că aşteaptă Anul Nou să vadă dacă sub brad vor găsi şi ceva funcţii în aparatul guvernamental. Deputatul Gelu Vişan, secretarul general al PD-L Dolj, spune însă că democrat-liberalii doljeni „au încredere“ în Berceanu că va lupta pentru reprezentarea organizaţiei în eşalonul doi. „Suntem în perioada Sărbătorilor de iarnă şi cred că vom discuta concret după 5 ianuarie. Noi, spre deosebire de PSD, am avut altă abordare şi, deocamdată, e o perioadă de acalmie. Avem ministrul nostru, care e şi preşedintele organizaţiei, şi avem încredere în domnul Berceanu că organizaţia judeţeană Dolj va fi reprezentată la toate nivelurile în guvern“, a spus Vişan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII