13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAflux de călători la frontieră

Aflux de călători la frontieră

Apropierea Sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi peste hotare, dar şi străini care doresc
să-şi petreacă vacanţa în România. În ultimele zile, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I
s-au înregistrat creşteri semnificative ale traficului de persoane şi ale mijloacelor de transport.

În această perioadă, poliţiştii de frontieră mehedinţeni vor întreprinde toate măsurile necesare pentru gestionarea situaţiei operative, exercitarea unui control riguros, prevenirea şi combaterea actelor de corupţie, contrabandă, evaziune fiscală şi a altor activităţi ilicite.

„230 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic activităţi de supraveghere a frontierei de stat. Peste 25 de poliţişti de frontieră sunt implicaţi în acţiuni de control, sprijin şi îndrumare pentru a se asigura de respectarea condiţiilor specifice de lucru în zonele de competenţă. În ultimele 24 de ore, PTF Porţile de Fier a fost tranzitat de peste 3.800 de persoane şi 1.250 de mijloace de transport, ceea ce reprezintă o creştere cu aproximativ 70% a traficului de frontieră faţă de 15 decembrie. Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că, în situaţia în care sunt nemulţumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 0252/959 pentru teritoriu şi 9590 pentru Bucureşti, unde aspectele semnalate vor fi preluate de poliţiştii de frontieră“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS