24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA venit Moşul şi la persoanele instituţionalizate

A venit Moşul şi la persoanele instituţionalizate

Mii de pachete cu dulciuri, băuturi răcoritoare şi fructe au ajuns zilele acestea la persoanele aflate în îngrijirea statului din Olt. Prefectura a împărţit ieri cadouri către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar în zilele următoare, poliţiştii şi pompierii vor oferi şi ei daruri.

Peste 1.400 de copii şi vârstnici internaţi în diverse centre de asistenţă şi îngrijire au primit ieri cadouri din partea Prefecturii Olt. Este vorba fie de copii abandonaţi, fie de cei care suferă de diverse dizabilităţi sau de vârstnici internaţi în centrele de îngrijire. Fiecare dintre aceştia a primit câte un pachet cu dulciuri, băuturi răcoritoare, fructe şi produse de Sărbători, în valoare de 50 de lei. Banii necesari pentru achiziţionarea cadourilor au fost acordaţi de guvern, în baza HG nr. 1.590/2008.

De aceste daruri s-au bucurat copiii instituţionalizaţi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, care au primit 637 de pachete, precum şi vârstnicii şi copiii instituţionalizaţi în diverse centre din judeţ. Acţiunea de împărţire a pachetelor a demarat ieri, când darurile de la Moşul au fost înmânate DGASPC, urmând ca astăzi să ajungă la toate centrele şi căsuţele de tip familial din Slatina, Caracal, Corabia, Spineni, Cezieni, Băbiciu etc. Nici micii colindători nu au plecat cu mâna goală de la prefectură.

„Deşi ne confruntăm cu un buget de austeritate, prefectul judeţului Olt l-a înduplecat pe Moş Crăciun să scoată din tolbă daruri pentru copiii instituţionalizaţi şi persoanele vârstnice aflate în îngrijirea statului, dar şi pentru colindătorii care au călcat pragul instituţiei, pentru a le aduce o rază de bucurie în suflete în prag de Sărbători“, a spus Dan Trandafir, din cadrul Cancelariei Prefectului.

În aceste zile, vârstnicii de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Slatina vor primi şi alte daruri. Pompierii şi poliţiştii din Olt s-au gândit să le aducă o rază de lumină în suflete, în prag de Sărbători, aşa că au strâns bani şi au cumpărat pentru cei 150 de vârstnici alimente, fructe şi dulciuri. Pachetele vor fi distribuite astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS