9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţişti comunitari echipaţi ca de război

Poliţişti comunitari echipaţi ca de război

Severinenii se vor plimba fără teamă după 15 ianuarie 2009 pe străzile municipiului, susţine şeful Poliţiei Comunitare Drobeta Turnu Severin, Nicolae Micşoniu. Acesta a selectat 20 de poliţişti, pe care i-a trimis la pregătiri cu un profesor de arte marţiale, posesor al centurii negre. Ei vor acţiona în situaţii critice pentru detensionarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice pe raza municipiului, după modelul mascaţilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.

„Războinicii“ Poliţiei Comunitare vor fi dotaţi cu două pistoale, unul cu gloanţe de război şi unul cu gloanţe cu polimeri şi dispozitiv de ochire cu laser, dar şi alte obiecte de apărare. „În cadrul procesului de dotare cu echipamente de ultimă generaţie au fost luate deja trei dispozitive de ochire cu laser pentru pistoalele cu gloanţe cu polimeri. Pentru începutul anului viitor vrem ca toţi cei 20 de membri ai noii grupe de sprijin să fie dotaţi cu pistoale cu laser şi cu gloanţe cu polimeri. Acestea sunt letale numai dacă se trage de la foarte mică distanţă în părţi vitale ale corpului. Acest birou de intervenţie rapidă va funcţiona de pe 15 ianuarie 2009, în slujba cetăţeanului. Pe raza municipiului se va interveni doar în situaţii critice pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice“, a spus Micşoniu.

Un mascat din cadrul Poliţiei Comunitare este dotat cu vestă cu inserţie de azbest, ce rezistă la lovituri de cuţit, mănuşi de luptă, cotiere, genunchiere, ochelari şi mască de protejare împotriva loviturilor, cătuşe, baston cu electroşocuri şi câte două pistoale Glock.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII