19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvern validat la foc automat

Guvern validat la foc automat

Cei 20 de membri ai cabinetului Boc au fost audiaţi şi validaţi pe bandă rulantă de comisiile de specialitate ale parlamentului. Primul audiat a fost Gheorghe Pogea, desemnat pentru Ministerul Finanţelor, care a primit aviz favorabil din partea Comisiei de buget-finanţe. A urmat Dan Nica, pentru funcţia de vicepremier, care a primit din partea Comisiilor economice reunite 28 de voturi pentru, unul împotrivă şi trei abţineri. Nominalizarea sa fusese anterior validată şi de Comisiile reunite de politică externă cu 19 voturi pentru, cinci împotrivă şi o abţinere.

Ecaterina Andronescu, PSD, propusă pentru Ministerul Educaţiei, doreşte să restructureze din nou învăţământul liceal şi cel primar. Viitorul ministru va milita pentru o educaţie care să pună accent pe competenţe. Elevii şi studenţii să nu înveţe, de cele mai multe ori mecanic, informaţii care nu le vor fi necesare în domeniul pe care intenţionează să îl aprofundeze.

Radu Berceanu, PD-L, nominalizat pentru funcţia de ministru al infrastructurii şi transporturilor, validat cu 31 de voturi pentru, opt împotrivă şi o abţinere, vrea o reorganizare a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. De asemenea, olteanul din guvernul Boc doreşte ca în perioada 2009-2012 să construiască 836 de kilometri de autostradă şi să reabiliteze 5.000 de kilometri de drumuri naţionale. Printre proiectele lui Radu Berceanu se mai numără şi deschiderea primilor 54 de kilometri din Autostrada Transilvania şi constituirea Companiei Naţionale Aeroportuare Bucureşti şi a Companiei Naţionale Aeroportuare Banat.

Victor Ponta, PSD, propus ministru pentru relaţia cu parlamentul, validat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, va încerca pe perioada mandatului său să limiteze folosirea de către guvern a ordonanţelor de urgenţă.

Şi ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a primit avizul Comisiei juridice şi pentru drepturile omului şi minorităţi a parlamentului. El a prezentat priorităţile ministerului pentru perioada următoare: reorganizarea instituţiei, adaptarea celor patru coduri şi ridicarea monitorizării UE. Predoiu a amintit că lupta anticorupţie este un element vital în problema ridicării monitorizării României.

Monica Iacob Ridzi, PD-L, a fost validată de comisiile reunite pentru şefia Ministerului Tineretului şi Sportului şi intenţionează să-l numească pe Octavian Belu în funcţia de secretar pe domeniul sportului.

Marian Sârbu, PSD, Adriean Videanu, PD-L, Mihai Stănişoară, PD-L, Ionuţ Bazac, PSD, Ilie Sârbu, PSD, Gabriel Oprea, PSD, Cristian Diaconescu, PSD, Theodor Paleologu, PD-L, Elena Udrea, PD-L, Vasile Blaga, PD-L, Gabriel Sandu, PD-L, Constantin Niţă, PSD, Nicolae Nemirschi, PSD, sunt ceilalţi miniştri validaţi de comisiile de specialitate ale parlamentului. Urmează ca luni, începând cu ora 15.00, Emil Boc să prezinte programul de guvernare şi lista miniştrilor spre aprobare celor două Camere reunite în plen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII