15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrânii de la azil au primit daruri

Bătrânii de la azil au primit daruri

Moş Crăciun a bătut şi la poarta Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Slatina. Bătrânii şi persoanele cu dizabilităţi au primit cadouri de la CEZ România. S-au bucurat, de asemenea, de vizita şi urările de Sărbători primite de la angajaţii companiei.

 

Persoanele cu dizabilităţi şi bătrânii internaţi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă (CIA) din Slatina au primit vineri daruri de Sărbători. Moş Crăciun a venit de la CEZ România. Tuturor persoanelor asistate li s-au oferit pijamale, halate groase şi cozonaci, alături de tradiţionalele urări de Sărbători. Pentru bătrâni, atât darurile, cât şi prezenţa angajaţilor CEZ au fost prilej de mare bucurie.

Reprezentanţii companiei de electricitate au mers zilele trecute la CIA şi au aflat de ce ar avea nevoie bătrânii. Le-au dus un brad frumos împodobit şi au stat de vorbă cu conducerea Centrului. „Am aflat c ă oamenii de aici ar avea nevoie de pijamale şi halate noi. Am decis ca, în prag de Sărbători, să le oferim o bucurie prin aceste daruri şi sperăm ca şi alte firme să procedeze la fel, pentru că bătrânii se bucură pentru orice cadou primit“, a spus Ştefania Ispas, reprezentant de relaţii publice în cadrul CEZ.

 

„Suntem singuri aici, ai nimănui“

 

Bătrânii au aşteptat cu nerăbdare cadourile. Vestea că Moşul se va opri şi la ei a ajuns la urechile tuturor, astfel că oaspeţii i-au găsit pregătiţi să primească vizita şi darurile. Unii s-au adunat pe hol, alţii au aşteptat în camere.

Cele 150 de persoane care locuiesc la CIA s-au arătat bucuroase că cineva s-a gândit şi la ele, în prag de Sărbători. Pentru mulţi, darurile, dar şi vorbele frumoase ale lucrătorilor CEZ reprezintă singurele bucurii, înainte de sosirea Crăciunului. „Sunt bucuroasă şi pentru cadouri, şi pentru urări, pentru tot. Suntem singuri aici, ai nimănui. Îmi pare bine că cineva îşi aminteşte şi de noi, măcar acum, de Sărbători“, a spus o bătrână. Şi ceilalţi bătrâni au apreciat gestul companiei, dar şi amabilitatea lucrătorilor, care le-au spus primii „Sărbători fericite!“ şi „La mulţi ani!“.

Lucrătorii CEZ s-au declarat, la rândul lor, mulţumiţi că au putut să aducă o rază de lumină în sufletele bătrânilor. Au aflat, totodată, că persoanele care locuiesc în Centru ar avea nevoie şi de alte lucruri, pentru a duce o viaţă mai bună. Oamenii cu suflet care vor să facă un gest nobil în preajma Sărbătorilor le-ar putea ajuta. Potrivit conducerii CIA, pentru persoanele asistate ar fi binevenite frigidere mici, de cameră, televizoare sau aparate radio, dar şi articole vestimentare. De asemenea, bătrânii îşi doresc foarte mult ca, în curtea azilului, să aibă o capelă, cât de mică, pentru a se ruga şi pentru a aprinde o lumânare. Deocamdată, bugetul instituţiei este prea sărac pentru astfel de investiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS