19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024

Scurte ştiri

Ultimul meci acasă pentru baschetbalişti
Echipa masculină de baschet SCM-Universitatea Craiova susţine astăzi ultimul meci pe teren propriu din acest an. Oltenii vor înfrunta formaţia BC Mureş Târgu Mureş, în etapa a XIV-a din Divizia A. Partida din Sala Sporturilor va începe la ora 17.00, iar elevii lui Paul Nicolae îşi doresc să le facă fanilor de Sărbători cadou o victorie. Adversarul, BC Mureş Târgu Mureş, nu stă prea bine în clasament, situându-se pe locul 13, înregistrând în acest sezon trei victorii şi nouă eşecuri. Craiovenii ocupă poziţia a 11-a, cu patru victorii şi opt înfrângeri. Ultima etapă a turului este programată marţi, 23 decembrie, SCM-U urmând să întâlnească în deplasare un adversar dificil, CS Otopeni. Cealaltă prim-divizionară olteană, Energia Rovinari a jucat aseară, după închiderea ediţiei, pe teren propriu, cu „U“ Mobitelco Cluj-Napoca. Tot astăzi, baschetbalistele de la SCM-CSS Universitatea Craiova joacă în deplasare, cu „U“ Trustul CRE Cluj-Napoca, în cadrul rundei a XII-a din Divizia A. CET Govora întâlneşte, în sala „Traian“ din Râmnicu Vâlcea, de la ora 13.00, pe Olimpia Bucureşti. La fel ca la masculin, ultima rundă din Divizia A de baschet feminin este programată pe 23 decembrie, când SCM-CSSU Craiova va întâlni acasă formaţia CSM Oradea.

Vor să încheie anul neînvinşi
Voleibaliştii de la SCM-U Craiova întâlnesc astăzi, în Capitală, pe AS Niro Guard Bucureşti, în ultima etapă din acest an a Diviziei A2, seria Est. Jucătorii craioveni, pregătiţi de italianul Senatore Vincenzo, au ambiţia să nu piardă acest joc pentru a înregistra a 13-a victorie consecutivă din tot atâtea posibile. Tot astăzi se mai dispută partidele: CSM Bucureşti – CSMU LPS Suceava şi CS Videoclip Ploieşti – CSU CSS Galaţi. Meciul dintre CSS CFR Agronomia Bucureşti şi CSM Târgovişte s-a disputat în avans joi şi s-a încheiat cu victoria echipei gazdă, scor 3-0 (17, 15, 13). Divizia A2 de volei masculin se va relua pe 17 ianuarie 2009, cu ultima etapă din această primă fază a competiţiei.

Oltchim întâlneşte revelaţia HCM Buzău
Liga Naţională de handbal feminin se reia la sfârşitul acestei săptămâni cu etapa a opta. Campioana en-titre a României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va evolua pe propriul teren mâine, de la ora 11.00, în faţa revelaţiei campionatului de până acum, HCM Buzău. Oaspetele se află pe poziţia a treia a clasamentului, cu 12 puncte, cu două mai puţin decât elevele lui Rimanic. Tehnicianul croat nu va putea conta în acest meci pe Vali Motogna, Ramona Maier, Narcisa Lecuşanu şi Tereza Tamaş, toate accidentate, şi pe Roxana Gheorghe, încă nerefăcută după ce a născut. În teren ar putea reveni însă Ada Nechita, handbalistă care s-a accidentat în luna august la JO din China. Oltchim este mare favorită la victoria care le-ar menţine pe oltence la trei puncte distanţă de principala contracandidată la cucerirea titlului naţional, Rulmentul Braşov. Partida va fi arbitrată de cuplul din Constanţa: Adrian Georgescu – Mihai Moldoveanu. Iată programul complet al etapei a opta: Rulmentul Braşov – Rapid Bucureşti, HC Oţelul Galaţi – KZN Slatina, HCM Roman – HC Zalău, HCM Baia Mare – Universitatea Cluj, Oltchim – HCM Buzău, HC Dunărea Brăila – CSM Ploieşti, Tomis Constanţa – CSM Cetate Devatrans.

România a pierdut şi cu Lituania
Selecţionata României a pierdut în faţa Lituaniei cu scorul de 8-1 (2-1, 4-0, 2-0) pe patinoarul „Vakar Lajos“ din Miercurea Ciuc, în cadrul CM de hochei pe gheaţă pentru tineret U-20, Divizia a II-a, Grupa A. Tricolorii au deschis scorul prin Attila Balint, dar balticii au întors rezultatul prin golurile marcate de Tadas Kumeliauskas, Karolis Nekrasevicius, Povilas Verenis, Arnoldas Bosas, Pijus Rulevicius, Laisvydas Rimkus, Jevgenijus Cugajus. În celelalte meciuri din Grupa A, Japonia a surclasat Serbia, cu scorul de 11-1 (4-0, 3-1, 4-0), iar Coreea de Sud a dispus de Belgia cu 5-4 (0-1, 3-2, 2-1). În clasament, pe primul loc se află Lituania, cu 9 puncte, Coreea de Sud (6), Japonia (6), Belgia (3), Serbia (2) şi România (1). Aseară urma să se dispute partidele Belgia – Japonia, Serbia – Lituania şi România – Coreea de Sud.

Budapesta vrea să găzduiască JO din 2020
Conducătorii oraşului Budapesta şi oficialii sportului din Ungaria şi-au exprimat interesul pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din 2020. „Ne-am apropiat mai mult ca niciodată de realizarea unui mare vis comun: organizarea Jocurilor Olimpice“, a spus primarul Gabor Demszky. Decizia luată de consiliul municipal mai trebuie confirmată de parlament. „Această decizie arată că avem mari proiecte comune şi suntem siguri că vom obţine şi susţinerea parlamentului“, a precizat Demszky.

Albert Costa, căpitanul Spaniei în Cupa Davis
Fostul jucător spaniol de tenis Albert Costa a fost numit în funcţia de căpitan al echipei de Cupa Davis a Spaniei. Noul lider al ibericilor, care are 33 de ani, îl înlocuieşte în acest post pe Emilio Sanchez-Vicario, care s-a retras în luna noiembrie, după ce Spania a câştigat pentru a treia oară „Salatiera de Argint“, după victoria din finala cu Argentina, desfăşurată la Mar del Plata. Albert Costa va debuta în confruntarea cu Serbia, programată între 6 şi 8 martie la Benidorm (Spania), în cadrul primului tur al Cupei Davis 2009. Palmaresul de jucător al lui Albert Costa cuprinde „Salatiera de Argint“, în anul 2000, când Spania a învins Australia la Barcelona, şi o victorie în turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, obţinută în 2002.

Antoniu Buci, cel mai bun halterofil din 2008
Federaţia Română de Haltere l-a desemnat pe Antonio Buci (CSM Cluj/CSA Steaua) cel mai bun sportiv din anul 2008, pentru locul patru la categoria 62 kg, obţinut la JO 2008 de la Beijing, performanţă reuşită la vârsta de doar 18 ani. Antoniu Buci a fost urmat în clasament de Roxana Cocoş, locul 8 la JO, locul 3 la CE de seniori şi locul 2 la CM de juniori, şi de Mărioara Munteanu, bronz la stilul smuls la CE de seniori. Iată clasamentul primilor zece halterofili în 2008: 1. Antoniu Buci (CSM Cluj/CSA Steaua), 2. Roxana Cocoş (CSA Steaua), 3. Mărioara Munteanu (CSM Bistriţa), 4. Răzvan Martin (CSM Bistriţa), 5. Gabriel Olaru (CSM Oneşti), 6. Elena Andrieş (LPS Galaţi/CSM Dunărea Galaţi), 7. Alexandru Roşu (CS Dinamo), 8. Sebastian Dogariu (CSM Oneşti), 9. Anca Scridon (CSM Bistriţa), 10. Andreea Aanei (CS Botoşani).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS