15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFinanţişti, trimişi în judecată

Finanţişti, trimişi în judecată

Doi angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice Vâlcea au fost trimişi ieri în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

 

Tania Olteanu, inspector în cadrul Serviciului Colectare şi Executare Silită Persoane Juridice al AFP Vâlcea, aflată acum în arest preventiv, şi Adrian Căpraru, şeful Serviciului Juridic al aceleiaşi instituţii, au fost trimişi în judecată ieri de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi Gheorghe Dumitrescu, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia
s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă calificată şi continuată, şi Manuel Ilie Bărbulescu, pentru trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada octombrie – 11 noiembrie 2008, Tania Olteanu şi Adrian Căpraru au pretins şi primit suma de 10.000 de euro de la Gheorghe Dumitrescu, lăsând să se creadă că au influenţă şi pot interveni asupra unui magistrat de la Curtea de Apel Piteşti, pentru a-l determina să anuleze în instanţă un raport emis de Direcţia Generală de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova. Această anulare ar fi avut drept consecinţă înlăturarea tuturor măsurilor de executare a SC SUPREM COMPANY SRL Râmnicu Vâlcea, firmă în care Gheorghe Dumitrescu are calitatea de asociat majoritar. Pe 11 noiembrie 2008, Tania Olteanu a primit de la Gheorghe Dumitrescu suma de 10.000 de euro, fiind prinsă în flagrant de procurorii anticorupţie. Conform procurorilor, pe 28 mai 2008, Manuel Ilie Bărbulescu a primit de la acelaşi bărbat suma de 2.000 de euro, pentru a interveni pe lângă doi comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Argeş pentru a-i restitui un autoturism ce fusese confiscat şi a-i aplica o sancţiune contravenţională mai blândă, care nu era prevăzută în Codul de procedură fiscală. În cauză s-a luat măsura instituirii sechestrului asigurător asupra sumelor de 10.000 de euro şi 21.967,85 lei aparţinând lui Gheorghe Dumitrescu pentru ca instanţa să dispună confiscarea specială. Dosarul a fost înaintat ieri, de procurorii DNA, spre judecare la Tribunalul Argeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS