22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024

Drumul plângerii

Drumul judeţean care trece prin mijlocul localităţii mehedinţene Devesel este tranzitat zilnic de mii de tiruri şi din această cauză casele oamenilor au început să crape. Circulaţia rutieră a fost deviată de aproape doi ani de pe DN 67, care face legătura între Severin şi Calafat, pe drumul judeţean, din cauza alunecărilor de teren din dealul Stârmina. Totul a decurs normal o perioadă, maşinile care depăşeau opt tone fiind dirijate pe drumul din Devesel. Situaţia a devenit alarmantă de câteva luni, când traficul a devenit infernal pe acest traseu.

Sătenii, dar şi primarul au ajuns la limita răbdării. „De doi ani, comuna Devesel nu mai are linişte, iar în jurul străzii totul s-a distrus. Pereţii a zeci de case au crăpat, iar tavanele locuinţelor bătrâneşti au căzut din cauza trepidaţiilor. Oamenii din sat sunt revoltaţi. Au înţeles un an, doi, dar traficul, în loc să-şi reia cursul normal pe DN 67, devine şi mai aglomerat“, a declarat Alexandru Mimiş, primarul comunei Devesel.

Şi şoferii care şi-au distrus maşinile sunt nemulţumiţi.

„Autorităţile dorm. Noi ne distrugem maşinile, iar oamenilor le cad casele. Nu este vina noastră, dar altă cale nu avem să ajungem la Calafat“, a declarat Ion Mitruţ, şofer de tir.

Sătenii şi primarul dau un ultimatum autorităţilor din judeţ: dacă nu vor lua măsuri până după Sărbători, sunt hotărâţi ca la intrare şi ieşire din Devesel să pună două bariere unde şoferii să fie taxaţi, iar banii care se vor strânge vor fi folosiţi pentru asfaltare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII