26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei tone de carne, confiscate

Trei tone de carne, confiscate

O acţiune a poliţiştilor gorjeni a avut ca rezultat descoperirea într-un depozit de la marginea municipiului Târgu Jiu a peste trei tone de carne de porc, pui şi vită, pentru care patronii nu au putut prezenta acte de provenienţă.

O acţiune de verificare a măcelăriilor şi carmangeriilor din Târgu Jiu, organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, în colaborare cu Garda Financiară, a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Pentru a preveni eventualele îmbolnăviri ale populaţiei, din cauza consumului de carne necorespunzătoare şi pentru a-i împiedica pe comercianţi să vândă carne şi produse din carne, fără respectarea prevederilor legale, instituţiile cu atribuţii de control din judeţul Gorj au declanşat de câteva zile verificări la unităţile care au ca obiect de activitate prelucrarea, depozitarea sau comercializarea cărnii.

În urma verificării care s-a derulat în Târgu Jiu, poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare au identificat un depozit neautorizat, aparţinând unei societăţi comerciale din municipiu.

În spaţiile respective erau depozitate 2.897de kilograme de carne de porc, 224 de kilograme de carne de pui şi 136 de carne de vită. Întrucât administratorul nu a putut prezenta documente de provenienţă, întreaga cantitate de carne a fost confiscată de Garda Financiară. Nicoleta P., administratoarea firmei care deţine depozitul, a fost amendată cu 10.000 de lei.

Filtru pentru transportul ilegal de carne

 

Tot în urma unui control care a vizat depistarea celor care transportă carne în condiţii improprii şi fără a deţine documente pe marfă, Poliţia Bumbeşti Jiu a oprit în trafic un autovehicul în care se afla aproape o jumătate de tonă de carne. Conducătorul auto Nicolae Valentin P., din Gorj, nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru 495 de kilograme de carne de vită şi 47 de kilograme de organe vită. Bărbatul a declarat că marfa urma să fie comercializată în Petroşani. Carnea a fost confiscată şi predată unei unităţi de alimentaţie publică, iar gorjeanul a fost amendat cu 600 de lei.

Potrivit poliţiei, în zona Bumbeşti Jiu va funcţiona până în Ajunul Crăciunului un filtru pentru depistarea transporturilor ilegale de carne. În fiecare an, în perioada Sărbătorilor de iarnă, gorjenii din nordul judeţului care se ocupă cu tăierile de animale merg în judeţul Hunedoara să-şi vândă marfa, pentru care nu întocmesc nici un fel de documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU