14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAfaceriştii acuzaţi de înşelăciune, lăsaţi în libertate

Afaceriştii acuzaţi de înşelăciune, lăsaţi în libertate

Cei trei afacerişti acuzaţi de producerea unei înşelăciuni de peste 4.000.000 de lei în dauna mai multor societăţi comerciale sunt în continuare liberi, după ce, în prealabil, fuseseră reţinuţi de Serviciul pentru Investigarea Fraudelor Gorj.

 

Cei trei oameni de afaceri din Mehedinţi, Gorj şi Timiş acuzaţi de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj de producerea unei înşelăciuni de peste 4.000.000 de lei sunt cercetaţi în continuare în stare de libertate. O instanţă gorjeană a decis recent amânarea judecării cererii procurorilor de emitere de mandate de arestare preventivă pe numele celor trei suspecţi. Constantin Bucloiu, de 42 de ani, din Drobeta Turnu Severin, Teodor Unguru, de 32 de ani, din Târgu Jiu, şi Loţică Ioanăş, de 38 de ani, din comuna Belinţ, judeţul Timiş, nu s-au prezentat în faţa judecătorilor, magistraţii dispunând ca la termenul programat pentru 16 decembrie afaceriştii să fie prezentaţi la instanţă cu mandate de aducere. Constantin Bucloiu şi prietenii săi au scăpat până în prezent de două ori de arest.

 

Prejudiciu de peste un milion de euro

 

Constantin Bucloiu, Teodor Unguru şi Loţică Ioanăş sunt acuzaţi că ar fi produs, în ultimul an, un prejudiciu de peste un milion de euro, prin înşelarea mai multor firme din ţară. În primul dosar, în care au fost arestaţi preventiv pentru câteva zile, aceştia sunt acuzaţi că i-au indus în eroare pe reprezentanţii mai multor societăţi comerciale pe parcursul derulării unor contracte. Suspecţii, folosindu-se de nume şi calităţi mincinoase, au achiziţionat mărfuri pentru plata cărora au emis instrumente de plată fără a avea acoperire bancară şi şi-au însuşit banii obţinuţi din valorificarea acestor bunuri. De asemenea, folosind documente contabile falsificate, au achiziţionat în sistem leasing financiar diferite utilaje, pe care, ulterior, le-au revândut către terţi prin societăţi-fantomă, la preţuri subevaluate. Ulterior, cei trei nu au mai plătit restul ratelor pentru utilajele achiziţionate în leasing.

În celălalt dosar, Bucloiu şi prietenii săi sunt acuzaţi că au luat mărfuri pe care le-au plătit cu cecuri fără acoperire. Prejudiciul total calculat de poliţiştii Serviciului pentru Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj este de aproximativ patru milioane de lei. De precizat că, într-un dosar, Constantin Bucloiu, Teodor Unguru şi Loţică Ioanăş sunt anchetaţi pentru înşelăciune, iar în celălalt, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII