14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident spectaculos

Accident spectaculos

Două tiruri, un autoturism Mercedes şi o autoutilitară Fiat au fost avariate ieri după-amiază,
pe DN 65 – E 574, între Găneasa şi Pădurea Sarului, după ce unul dintre conducătorii auto a ratat o depăşire.

 

Accidentul s-a produs ieri, în jurul orei 15.00, atunci când toate cele patru vehicule se deplasau pe DN 65 – E 574 în direcţia Craiova. La un moment dat, conducătorul autoturismului Mercedes, Cătălin Dicu Budescu, din Balş, s-a angajat în depăşirea unuia dintre tiruri. Conducătorul acestuia a efectuat şi el aceeaşi manevră, iar când a văzut că este depăşit a încercat să reintre pe banda sa. Nu a păstrat distanţa regulamentară, spun poliţiştii, şi a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tir, pe care intenţionase să îl depăşească. O autoutilitară marca Fiat, care circula în aceeaşi direcţie şi al cărei şofer nu a păstrat nici el distanţa de siguranţă în mers, a intrat, la rândul ei, în coliziune cu tirul care se angajase în depăşire. Din accident a rezultat rănirea unei persoane, care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Din primele cercetări, se pare că accidentul s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare şi a nepăstrării distanţei laterale. La finalizarea cercetărilor se va stabili cine se face vinovat de producerea acestui accident rutier“, a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Olt, comisarul Ilie Roşu.

 

Trafic blocat mai bine de o oră

 

În urma coliziunii, ambele containere ale tirurilor au căzut, ocupând toată partea carosabilă. Traficul rutier a fost blocat pe DN 65 – E 574 mai bine de o oră. Din intersecţia de la Găneasa, conducătorii auto au fost dirijaţi de poliţişti pe rute ocolitoare.

„Întrucât traficul a fost blocat, circulaţia rutieră a fost deviată pe Piatra-Olt şi Găneasa“, a mai spus şeful SPR Olt.

În jurul orei 16.15, circulaţia a fost reluată. Poliţia continuă cercetările pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului. Vinovatul va trebui să suporte şi cheltuielile pentru pagubele materiale suferite de celelalte vehicule, potrivit poliţiştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII