10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSancţiuni drastice pentru deficienţe de securitate în muncă

Sancţiuni drastice pentru deficienţe de securitate în muncă

OLT. Mai mult de 200 de societăţi din Olt au fost depistate, în ultimele două săptămâni, cu deficienţe în asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă. Lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au aplicat amenzi în valoare totală de 52.000 de lei şi 219 avertismente.

Cinci societăţi au primit amenzi de câte 8.000 de lei fiecare, pentru că nu au prezentat documentele solicitate de inspectorii de muncă pentru control. SC Ruth Diana SRL Slatina, societate de comercializare a pieselor auto, service-ul auto aparţinând SC Fulger G&G Trans SRl, din Corabia, AF Velica Ion, având ca domeniu de activitate vulcanizarea, SC Eurodorin SRl Sibiu – punct de lucru Piatra Olt, şi service-ul auto Motorex CDS din Corabia au fost societăţile din judeţ care nu s-au conformat regulilor impuse de controalele ITM.

Inspectorii au depistat sute de nereguli legate de securitatea salariaţilor la locul de muncă. Numărul mare de deficienţe constatate arată faptul că mulţi patroni nu sunt dispuşi să investească bani şi efort pentru a asigura toate condiţiile impuse de lege. ITM Olt a dispus, recent, o campanie pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale în vederea asigurării unui mediu de muncă decent, sigur şi sănătos. „În cadrul campaniei, au fost controlate zece unităţi, la care au fost constatate 39 de neconformităţi, legate de neevaluarea riscurilor, neasigurarea materialelor de instruire, neinformarea lucrătorilor despre riscurile de accidentare, nesemnalizarea căilor de ieşire sau neautorizarea activităţilor prestate. Cu ocazia controlului, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, din care două amenzi în valoare de 12.000 de lei“, a spus Florin Fumureanu, inspector-şef adjunct în cadrul ITM Olt.

Societăţile amendate au fost SC Agroconserv SRL Caracal, care a primit o amendă de 10.000 de lei pentru neautorizarea activităţii, şi SC Bogdan Boniplast, amendată cu 2.000 de lei pentru neasigurarea materialelor de instruire a salariaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS