5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevii din Samarineşti, fără microbuz

Elevii din Samarineşti, fără microbuz

Elevii din Samarineşti – Gorj sunt nevoiţi să se deplaseze pe jos între cinci şi zece kilometri zilnic pentru a ajunge la şcoală, în localitate nefiind încă repartizat un microbuz pentru transportul şcolarilor.

 

GORJ. Zeci de copii din clasele V-VIII, din comuna gorjeană Samarineşti, sunt obligaţi să se deplaseze între cinci şi zece kilometri pe jos până la şcoală, de luni până vineri. Micuţii se roagă ca iarna să vină mai târziu la ei în sate, pentru a putea să ajungă la timp la ore, mai ales că nu au nici o posibilitate de transport local. Unii elevi provin din familii sărace şi, chiar dacă ar exista un microbuz care să efectueze curse în zonă, nu ar avea cu ce să îşi plătească biletul. Până în prezent, comuna Samarineşti nu şi-a găsit încă un loc pe lista localităţilor pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a solicitat ministerului de resort microbuze pentru transportul şcolarilor. Primarul Marian Ardeiu a declarat că a transmis instituţiilor abilitate mai multe sesizări şi solicitări, însă, în comună, nu a fost trimis nici măcar un microbuz. Edilul a afirmat că speră ca iarna să vină cu întârziere în localitate, pentru că nu are soluţii pentru a rezolva problema elevilor care fac zeci de kilometri săptămânal pentru a ajunge la ore.

 

Politica e de vină

 

Potrivit conducerii ISJ Gorj, la următoarea licitaţie, comuna Samarineşti va avea prioritate pentru a primi un microbuz pentru transportul elevilor. Inspectorul şcolar general adjunct, Mădălina Ciolocoi, a făcut public faptul că nu a avut cum să-l ajute pe primarul de la Samarineşti cu un microbuz, întrucât repartiţia a fost făcută de fostul inspector şcolar judeţean, pedelistul Liviu Andrei. Acesta a fost înlocuit din funcţie înaintea alegerilor parlamentare. Locul său a fost luat de liberalul Dorin Taşcău, care va ocupa scaunul de şef al Inspectoratului Şcolar până la organizarea unui concurs pe post. Mădălina Ciolocoiu, preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Târgu Jiu, a făcut parte şi din echipa pedelistului Liviu Andrei. Primarul din Samarineşti, Marian Ardeiu, este membru al PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS