24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024

Scurte ştiri

Cartof uriaş în Liban

Un agricultor din sudul Libanului a descoperit în grădina din spatele casei un cartof gigantic, informează Yahoo!News. Acesta cântăreşte 11,3 kilograme, iar proprietarul său, Khalil Semhat, de 56 de ani, intenţionează să-l înregistreze în Cartea Recordurilor. „Lucrez în domeniul agriculturii de când eram copil, dar este prima dată când văd o asemenea grozăvie“, a declarat Semhat, care a dat asigurări că nu a folosit nici o substanţă chimică pentru a „ajuta“ cultura de cartofi. Agricultorul, care a cerut ajutorul unui prieten pentru a transporta leguma uriaşă, spune că va încerca să intre în Cartea Recordurilor cu această reuşită. Khalil Semhat s-a declarat „foarte mândru“ de descoperirea sa, mai ales că terenul pe care acum cultivă cartofi şi banane a fost bombardat de israelieni în 2006.

 

Blocată în camera frigorifică zece ore

O angajată a unui supermarket din Belgia a rămas închisă în camera frigorifică peste zece ore, informează Yahoo!News. Femeia, de 51 de ani, este responsabilă cu aranjarea diverselor sortimente de peşte în camera frigorifică şi, din greşeală, a rămas „prizonieră“ la locul de muncă.

„Am crezut că o să mor. Dar mi-am păstrat sângele rece. Am bătut din palme tot timpul şi mi-am petrecut noaptea făcând ture prin cameră“, a declarat femeia după ce a fost eliberată. Ea a rămas închisă în cameră în jurul orei 20.00 şi a fost eliberată a doua zi, la 6.00, fiind la un pas să moară de frig. „În mod normal, uşile camerei frigorifice se deschid din interior. Probabil ceva s-a blocat acolo“, a explicat purtătorul de cuvânt al supermarketului, care a declarat că incidentul s-a întâmplat din cauza unor „circumstanţe nefericite“.

 

Concert caritabil la Filarmonica „Oltenia“

Paula Seling va susţine, în organizarea Asociaţiei „Vasiliada“, un concert de colinde cu scop caritabil, pentru sprijinirea tinerilor cu dizabilităţi din Craiova. Evenimentul va avea loc astăzi, la ora 18.30, în sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia“. Concertul va fi deschis cu un scurt recital de colinde susţinut de Grupul Psaltic „Sf. Dimitrie Izvorâtorul de mir“, urmat de Mădălina Amon şi Grupul „High Seas“. De asemenea, unele colinde interpretate de Paula Seling vor fi transpuse în limbaj mimico-gestual de Corul „Anghelos“, format din elevi de la Şcoala Specială „Sf. Vasile“ şi Centrul Şcolar „Beethoven“ din Craiova. „ColinDAR cu Paula Seling“ se doreşte un eveniment de strângere de fonduri şi, totodată, unul care marchează începutul a două proiecte sociale.

 

Gwyneth Paltrow renunţă la carieră

Gwyneth Paltrow a renunţat în mod oficial la statutul de star de cinema, informează site-ul starpulse.com. Actriţa a declarat că a pus punct carierei în cinematografie pentru a-şi putea dedica viaţa creşterii şi educării copiilor săi. Laureata premiului Oscar susţine că a „încetat“ să mai fie vedetă de cinema în 2004, când a născut primul copil, pe Apple, şi că în acel moment priorităţile ei s-au schimbat. Acum, Gwyneth Paltrow spune că este mulţumită să-şi poată petrece cât mai mult timp cu soţul ei, Chris Martin, şi cu cei doi copii. „Nu am mai jucat în nici un film de când s-au născut copiii şi nici nu cred că voi mai juca. Momentele pe care le petrec acum cu ei sunt unice şi irepetabile. Copiii sunt la vârsta la care sunt haioşi şi adorabili şi nu vreau să pierd nici o secundă pe care aş putea să o petrec alături de ei“, şi-a explicat actriţa alegerea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS