15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmenzi de 460.000 de lei pentru gunoaie

Amenzi de 460.000 de lei pentru gunoaie

GORJ. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat, în luna noiembrie, 50 de inspecţii, în urma cărora au aplicat 14 amenzi în valoare totală de 460.000 de lei. Cele mai mari sancţiuni le-a primit Complexul Energetic (CE) Turceni, în sumă totală de 110.000 de lei. Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, a precizat că sancţiunile au fost aplicate pentru că unitatea nu a îndeplinit măsurile dispuse la controlul anterior şi nu s-a respectat legislaţia cu privire la emisiile de noxe în atmosferă.

Şi Complexul Energetic Rovinari a fost amendat cu 20.000 de lei, pentru depozitarea de deşeuri în locuri neamenajate. CE Rovinari a fost sancţionat de mai multe ori în acest an pentru poluarea mediului.

 

Primăria Târgu Cărbuneşti, sancţionată

 

Şi Primăria Târgu Cărbuneşti a primit o amendă consistentă, în sumă de 30.000 de lei, pentru că a schimbat destinaţia unui spaţiu verde. „S-a făcut parcare în locul spaţiului verde, lucru interzis de lege, pentru că stăm foarte prost în ceea ce priveşte suprafaţa de spaţiu verde raportată pe cap de locuitor“, a precizat Ovidiu Ilie. Garda de Mediu Gorj a mai amendat în acest an Primăriile Ţicleni şi Mătăsari, pentru că nu respectau condiţiile de depozitare a deşeurilor.

O sancţiune importantă a fost aplicată, luna trecută, de comisarii de mediu unei societăţi care deţine o licenţă de exploatare a cărbunelui în bazinul minier Motru. Firma Explocarb din Motru a fost amendată cu suma de 50.000 de lei, pentru că nu respecta condiţiile din autorizaţia de mediu. Alte societăţi care au fost sancţionate îşi desfăşoară activitatea în domeniul exploatării lemnului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS