19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSe caută director la Bibliotecă

Se caută director la Bibliotecă

Şefia Bibliotecii Judeţene a fost pusă la bătaie din nou de administraţia Doljului, după ce în 2007 competiţia pentru ocuparea postului a sfârşit în instanţă. Executivul CJ a publicat deja pe site-ul instituţiei anunţul referitor la condiţiile minime de participare şi probele de examen, anunţ care a fost făcut după ce Biblioteca şi-a sărbătorit centenarul sub comanda directorului delegat Nicolae Băbălău. Potrivit datelor publicate pe site-ul CJ Dolj, doritorii postului de la Bibliotecă trebuie să fie absolvenţi de studii superioare în domeniul socio-uman şi să aibă la mapă şi o diplomă de master în istorie sau litere.
Organizatorii spun că „experienţa profesională, dobândită în domeniul cultural, precum şi activitatea publicistică în domeniul cultural constituie un avantaj“, la fel ca şi cunoaşterea unei limbi de circulaţie şi operarea calculatorului. Pentru a putea intra în competiţie, aspiranţii la post trebuie să depună la CJ până pe 22 decembrie un proiect cu tema „Strategia de dezvoltare a Bibliotecii Judeţene «Alexandru şi Aristia Aman» 2009-2011“. Selecţia dosarelor va fi făcută în Ajunul Crăciunului, în timp ce interviul pe marginea proiectului va avea loc pe 29 decembrie.

Condiţii pacifiste pentru candidaţi

Responsabilii din CJ spun că scoaterea la concurs a postului atât de aprig disputat anul trecut de trei ziarişti din Craiova a fost hotărâtă acum, când instituţiile din subordinea CJ îşi pregătesc bugetele. „Viitorul director, în contextul în care bugetul şi organigrama se fundamentează în aceste zile, nu poate veni la bibliotecă pentru a lucra pe un buget deja făcut“, a spus administratorul judeţului, Alin Mitrică. Autorităţile vor să prevină şi situaţia din trecut, când unul dintre candidaţii care au susţinut concursul de director, Lucian Dindirică, a cerut anularea concursului pe motiv că una dintre probe, aceea de interviu, nu este legală. „S-a cerut în instanţă anularea concursului întrucât cei din comisie nu au intervievat candidaţii pe marginea proiectului, ci le-au pus cu totul alte întrebări. Consiliul judeţean a pierdut procesul şi acum comisia nu va mai pune întrebări decât pe marginea proiectului. Din aceasta vor face parte oameni de cultură, din mediul universitar, în timp ce secretariatul tehnic va fi condus de mine“, a mai spus Mitrică. Reamintim că, în 2007, câştigător al concursului organizat de CJ Dolj a fost jurnalistul Cristi Nedelcu, de la postul de televiziune TVS. Modalitatea de examinare, precum şi rezultatele concursului au fost contestate în instanţă de Lucian Dindirică, fapt care a dus la blocarea postului pentru aproape un an. Noul director al bibliotecii va avea de gestionat un buget anual de trei milioane de lei şi va primi un salariu lunar de aproximativ 4.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII