13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPregătiţi pentru zăpadă

Pregătiţi pentru zăpadă

GORJ. Autorităţile locale din Târgu Jiu susţin că sunt pregătite pentru a întâmpina ninsorile. Maşinile şi utilajele care vor fi folosite la deszăpezire au fost prezentate joi de reprezentanţii primăriei şi ai direcţiilor din cadrul consiliului local. Pentru această iarnă, nouă maşini şi utilaje şi 90 de oameni sunt gata să acţioneze pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzile şi din cartierele din Târgu Jiu. „Sunt pregătite şi în stare de funcţiune două autogredere, trei utilaje dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii şi cu sistem de împrăştiere a materialului antiderapant, două autobasculante cu lamă şi două tractoare cu plug semipurtat“, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu. Potrivit acestuia, se va acţiona cu prioritate în zona spitalelor şi a unităţilor de învăţământ pentru îndepărtarea zăpezii de pe căile de acces. În Târgu Jiu sunt 160 de străzi principale care însumează 240 de kilometri liniari.

 

1.000 de metri cubi de material antiderapant

 

Direcţia de Servicii Comunale din cadrul consiliului local s-a aprovizionat pentru această iarnă cu o cantitate de 1.000 de metri cubi de material antiderapant. Pentru zona centrală a municipiului Târgu Jiu, se va folosi un material special, clorură de calciu, pentru ca pavimentul care a fost pus să nu fie deteriorat.

Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale, a precizat că s-a mai achiziţionat o cantitate de 1.000 de tone de mixtură asfaltică: „Ne-am gândit că vor apărea gropi pe partea carosabilă în urma deszăpezirii şi am dorit să fim pregătiţi. Vom colabora cu Poliţia Rutieră şi cu Poliţia Comunitară pentru a rezolva toate problemele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS