14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjManţog le trimite avertismente primarilor PD-L

Manţog le trimite avertismente primarilor PD-L

Unul dintre liderii PD-L Gorj, Ionel Manţog, nu vrea ca primarii democrat-liberali, care nu s-au implicat în alegerile parlamentare, să se mai ocupe de politică şi să deţină funcţii de conducere în partid, cei vizaţi urmând să se dedice doar administraţiei.

 

GORJ. Unul dintre liderii PD-L Gorj, Ionel Manţog, doreşte ca primarii din zonele unde democrat-liberalii au înregistrat scoruri slabe la alegerile parlamentare să nu mai deţină funcţii de conducere în organizaţiile locale. Considerat în continuare lider al partidului, chiar şi în condiţiile în care proaspătul deputat Cosmin Popescu a fost desemnat preşedinte interimar, Ionel Manţog a declarat că este nemulţumit de rezultatele pe care Organizaţia Judeţeană le-a înregistrat în localităţile conduse de primari democrat-liberali. Acesta a spus că în filiala la conducerea căreia se află au existat membri care au „trădat“ interesele PD-L şi au susţinut fie candidaţii liberali, fie pe cei social-democraţi. Întrucât legislaţia nu permite partidului să ia măsuri mai dure cu edilii respectivi, Ionel Manţog a precizat că toţi cei vizaţi vor fi lăsaţi fără funcţiile de preşedinţi ai organizaţiilor locale, urmând să se ocupe exclusiv de munca în administraţie şi mai puţin de politică.

 

Şedinţă de birou judeţean

 

Ionel Manţog susţine că primarii nu vor scăpa „nepedepsiţi“ de conducerea PD-L Gorj, în urma şedinţei biroului judeţean, care va avea loc în zilele următoare. „Am pierdut în comunele cu primarii noştri – la Bâlteni, unde a câştigat PSD, iar la Urdari am luat cu 500 de voturi mai puţin, pentru că, printr-o manevră, acestea s-au îndreptat spre PNG, spre preşedintele PNG-ului de acolo, candidat şi el, pe care noi l-am ajutat să iasă viceprimar şi acum ne-a lăsat cu fundul în baltă. O să vedeţi că, în proporţie de peste 50 la sută, primarii nu au obţinut rezultatele de la locale. O să vă dau un exemplu pe Colegiul nr. 5. Aici, diferenţa a făcut-o comuna Drăguţeşti. Cu un primar PNL, PSD a luat aproape 1.300 de voturi, iar noi, 300 de voturi. Nu mai vorbesc de primarul nostru de la Cătunele, care a făcut declaraţii publice că susţine un anumit candidat, de la un alt partid. Toate aceste lucruri fac parte însă din ciudăţeniile campaniei. Dacă ar fi să mă raportez la teme de spionaj, atacul asupra primarilor a fost puternic, iar contrainformaţiile în partid nu au funcţionat. Toată lumea a fost atentă la primarii ceilalţi, dar o să vedeţi că nici un partid nu şi-a păzit propriii primari. Primarului nu ai ce să-i faci. Însă, în localităţile unde primarul a pierdut alegerile şi mai este şi şef de organizaţie, o să rămână doar cu primăria şi vom da şefia organizaţiei altora care vor să se implice“, a declarat liderul PD-L Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS