27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPonta nu vrea să audă de o guvernare PSD-PNL

Ponta nu vrea să audă de o guvernare PSD-PNL

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, care şi-a reînnoit recent mandatul de deputat de Gorj, a declarat că nu doreşte ca social-democraţii să se alieze cu liberalii pentru constituirea guvernului, pesedistul fiind pentru o alianţă cu democrat-liberalii sau pentru intrarea în opoziţie.

 

GORJ. Victor Ponta, unul dintre liderii PSD, proaspăt reales deputat de Gorj, a făcut public faptul că este împotriva unei alianţe cu liberalii pentru guvernare. Social-democratul susţine că o alianţă între PSD şi PD-L ar fi de acceptat, acesta neexcluzând nici varianta rămânerii în opoziţie. „Guvernarea de dreapta a PNL a fost rea şi în afara unei vieţi politice normale. Au guvernat şi cu sprijinul unor colegi de-ai mei. Asta este. Au viciat grav actul de guvernare, rămânând la putere cu 20% susţinere. Nu voi fi un partizan al unei alianţe între PSD şi PNL. PD-L are dreptate să spună că a câştigat alegerile având cele mai multe mandate şi noi la fel, având cele mai multe voturi. Dacă vom fi la guvernare, nu vom avea toate funcţiile. Nu ştiu cine o să fie ministru al justiţiei, dar eu, în partid, răspund de justiţie. Sunt împotriva unei alianţe cu liberalii şi văd mai posibilă o alianţă cu PD-L sau în opoziţie. Nu vreau să mai trăiesc momentele umilitoare din ultimii ani, când liberalii au fost la guvernare şi noi în opoziţie“, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

 

A „uitat“ să-l felicite pe Greblă

 

Deputatul de Gorj apreciază rezultatul obţinut de PSD în judeţ şi declară că organizaţia judeţeană este singura din ţară, alături de cea din Constanţa, care în ultimii ani a avut o creştere a numărului de voturi. În cadrul unei conferinţe de presă, Victor Ponta şi-a felicitat colegii din PSD Gorj care au reuşit să intre în parlament, alături de el, pe Mugurel Surupăceanu şi pe Victor Popeangă, „uitând“ să îl amintească însă şi pe senatorul Toni Mihail Greblă. Acesta din urmă se află de ani buni în relaţii apropiate cu preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, la rândul său un apropiat al PD-L. „A fost o campanie bună. E prima dată când mă legitimez prin vot popular. Nu voi candida niciodată în altă parte pentru Parlamentul României şi în 2012 tot aici îmi voi depune candidatura. Nu am resentimente faţă de contracandidaţii mei, iar sâmbătă îi voi da un telefon lui Nicolae Mischie să îi urez «La mulţi ani!» de ziua numelui“, a spus Victor Ponta, care a afirmat că îi va ajuta pe ceilalţi parlamentari de Gorj să se adapteze la viaţa de senator sau deputat, vicepreşedintele PSD fiind singurul parlamentar de Gorj care şi-a reînnoit mandatul.

 

Nemulţumit de procurorii anticorupţie de la Târgu Jiu

 

Întrebat în legătură cu modul în care procurorii şi judecătorii îşi desfăşoară activitatea în dosarul în care este arestat fostul director al Complexului Energetic Turceni, vicepreşedintele Partidului Social-Democrat, deputatul de Gorj Victor Ponta, a menţionat că arestarea lui Dumitru Cristea a fost un act de campanie electorală. „Cineva ne ia de proşti dacă spune că fapte de acum un an şi jumătate prezintă un pericol social. Dacă fapte comise acum un an şi jumătate prezintă pericol social urgent, trebuia ca acei oameni să fie arestaţi atunci când s-au comis ele. Dacă nu prezintă pericol social, atunci nu văd de ce în campania electorală s-a descoperit pericolul social? Genul ăsta de a lucra pe sub masă la dosare un an, doi, trei şi de a face arestări în campania electorală, în speranţa că toţi cei arestaţi spun anumite lucruri despre candidaţi, despre cine ştie ce, mi se pare că nu este justiţie, este politică făcută prin intermediul justiţiei. Genul acesta de a lucra la dosare pe sub masă trebuie să înceteze“, a mai declarat Victor Ponta, deputatul aflat în cărţi pentru postul de ministru al justiţiei, în cazul formării unui cabinet din care să facă parte şi PSD.

El nu a vrut să comenteze mai mult despre dosarul „Cristea“, lăsând să se înţeleagă că motivul se referă la faptul că procurorii anticorupţie îl au în vizor şi pe un coleg al său de partid, proaspătul deputat de Gorj, Mugurel Surupăceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU