19.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMuniţie de război, găsită la fier vechi

Muniţie de război, găsită la fier vechi

Zece proiectile de artilerie, 18 elemente de muniţie de tip focos şi o butelie de pornire a taburilor au fost descoperite ieri în localitatea Bujoreni, din judeţul Vâlcea, în incinta unei societăţi de reciclare a fierului vechi.
Obiectele pirotehnice au fost găsite de un grup de muncitori, în zona de sortare a deşeurilor metalice, în apropierea presei folosită la compactare. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru“ Vâlcea care a mers la faţa locului ca să le ridice a constatat că o parte din muniţie este în perfectă stare de funcţionare.
„Elementele găsite sunt de diverse tipuri şi mărimi, printre acestea regăsindu-se: patru lovituri de artilerie de calibru 75 mm, o lovitură de artilerie de calibru 76 mm, trei bombe de aruncător de calibru 82 mm, două bombe de aruncător de calibru 120 mm şi 18 elemente de tip focos. Nu s-a stabilit încă din ce perioadă datează pentru că sunt ruginite. Unele au încărcătură şi dacă ajungeau în presă puteau exploda. Altele au fost trase sau nu au focos“, a declarat căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.
După cercetarea zonei, muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de maximă siguranţă, iar în perioada următoare va fi detonată în poligonul special autorizat pentru astfel de operaţiuni.
O echipă de poliţişti a deschis ieri o anchetă pentru a afla cum au ajuns bombele la fier vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS