13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSuspectul în cazul crimei de la Corabia, trimis în judecată

Suspectul în cazul crimei de la Corabia, trimis în judecată

OLT. Florin Boca, singurul suspect în cazul crimei petrecute la sfârşitul lunii iunie în Corabia, a fost trimis ieri în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Dosarul complet al expertizei genetice dispuse de procurori a sosit zilele acestea de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti. Rezultatele finale au arătat faptul că profilul genetic al tânărului ucis cu 22 de lovituri de cuţit se regăseşte atât pe hainele lui Boca, dar şi pe cuţitul cu care se presupune că acesta şi-a măcelărit victima. „Florin Boca a fost trimis astăzi (ieri – n.r) în judecată, după ce s-au primit rezultatele finale ale testelor ADN. Am depus deja dosarul la Tribunalul Olt şi voi susţine pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru învinuit. Conform rezultatelor expertizei genetice, a declaraţiilor şi probelor strânse în acest caz, el este cel care l-a ucis pe tânărul Emil Ciobanu“, a declarat ieri procurorul de caz, Eugen Iacobescu.

Florin Boca, de 21 de ani, a recunoscut, încă de când a fost arestat, că el este autorul crimei. Acesta îşi recunoaşte şi acum fapta, potrivit procurorului. Tânărul de etnie romă se află încarcerat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, fiind la dispoziţia instanţelor de judecată. El urmează să fie transferat la Penitenciarul din Craiova, de unde va fi adus, în perioada următoare, în faţa instanţei. Suspectul va fi judecat peste câteva săptămâni, după cum a afirmat Iacobescu. Boca este acuzat de omor deosebit de grav şi riscă să îşi petreacă tot restul vieţii în închisoare, dacă se dovedeşte că el l-a măcelărit, în noaptea de 28 spre 29 iunie, pe tânărul de numai 16 ani.

 

Anchetă controversată

 

Florin Boca a fost arestat la două săptămâni după ce trupul neînsufleţit al lui Emil Ciobanu a fost găsit în parcul din orăşelul de pe malul Dunării. Iniţial, anchetatorii îl indicau drept autor al crimei pe Leonard Asan, alt tânăr de etnie romă din Corabia. Acesta din urmă a recunoscut la un moment dat fapta, constrâns probabil de anchetatori, însă a negat-o apoi vehement. Ancheta a scos la iveală că Asan este nevinovat. În plus, Boca a susţinut tot timpul că l-a ucis singur pe Emil. Potrivit declaraţiilor suspectului, mobilul crimei a fost jaful, tânărul ucis fiind deposedat de lanţul de aur pe care îl purta şi de un telefon mobil scump.

Începutul greşit al anchetei a făcut ca familia victimei să nu mai creadă că procurorii vor face dreptate în acest caz. Incertitudinea a pus stăpânire şi pe locuitorii oraşului Corabia, care nu au crezut multă vreme că Florin Boca ar fi capabil de o asemenea faptă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS