17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRânca va avea instalaţie de telescaun

Rânca va avea instalaţie de telescaun

Autorităţile din Gorj au semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei contractul cu asociaţia de firme care va realiza în zona montană Rânca instalaţia de telescaun şi sistemul ecologic de colectare a apelor menajere.

Preşedintele Consiliul Judetean Gorj, Ion Călinoiu, a semnat, ieri, la Bucureşti, contractul de execuţie al Lotului 2 din proiectul „Dezvoltarea integrată prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare – epurare a apelor uzate menajere în zona turistică Rânca“. Alături de reprezentanţii partenerilor din proiect ai Consiliului Judeţean Gorj, Primăria Novaci şi Primăria Baia de Fier, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor s-a aflat şi constructorul, respectiv Asociaţia SC Grup Primacons SRL şi SC Electromontaj SA. „Obiectul contractului îl constituie construcţia unei instalaţii de telescaun, cu o lungime de 1500 m, cu punct final de urcare crucea de pe DN 67C. Valoarea ofertei câştigătoare este de 3.289.918,35 euro, fără TVA, din care partea de cofinanţare locală este de 692.198,82 euro – 21,04% din totalul valorii contractate. La începutul lunii octombrie a fost semnat şi contractul de execuţie pentru Lotul 1, care prevede construirea unei reţele de canalizare de 10 km şi a patru staţii de epurare, în cadrul aceluiaşi proiect. Valoarea contractului în acest caz este de 3.093.490,29 euro. Constructorul Lotului 1 este Asociaţia SC Grup Primacons SRL şi SC Inspet SA“, a declarat Adina Andriţoiu, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Gorj.

 

Investiţii majore

 

Zona montană Rânca a cunoscut în ultimii ani o creştere în ceea ce priveşte investiţiile imobiliare. Numai prin Programul SAPARD au fost realizate sau sunt în curs de finalizare 30 de proiecte ce vizează construirea de pensiuni. Întrucât nu avea realizată infrastructura, zona Rânca nu a putut beneficia de statutul de staţiune turistică, în ciuda numărului tot mai mare de vizitatori care preferă să aleagă să îşi petreacă timpul liber sau vacanţele în Munţii Parâng, în nordul judeţului Gorj şi să nu se deplaseze către destinaţii aflate la distanţă mai mare, în raport cu judeţele Olteniei. De asemenea, Rânca este zona montană cu activitate turistică, situată la cea mai mare altitudine, respectiv 1.600 de metri. Autorităţile judeţene împreună cu primăriile din Baia de Fier şi Novaci intenţionează ca, după finalizarea ultimelor lucrări de infrastructură, să solicite ministerului de resort acordarea statului de staţiune pentru zona montană Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS