17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncep tezele cu subiect unic

Încep tezele cu subiect unic

9.803 elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a din judeţul Olt s-au înscris, la începutul anului şcolar, pentru a susţine tezele cu subiect unic din semestrul I, notele obţinute la examene contribuind în proporţie de 50% la admiterea în liceu.

Prima probă a tezelor cu subiect unic, cea de limba şi literatura maternă, are loc luni, însă în Olt nu s-a înscris nici un candidat. Aceasta va fi urmată de proba la limba şi literatura română, care se va desfăşura pe 3 decembrie. Teza cu subiect unic la matematică este programată pe 11 decembrie, iar proba la istorie sau geografie, la alegere, numai pentru elevii de clasa a VIII-a, va avea loc pe 16 decembrie. Elevii care nu se prezintă la examene sau cei care nu promovează vor putea susţine tezele în sesiunea specială, care va avea loc în luna februarie a anului viitor.

Elevii vor fi admişi la liceu fără examen, ţinându-se cont de media generală a notelor obţinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50%, şi de media generală de absolvire a claselor V-VIII, tot cu o pondere de 50%.

Potrivit informaticianului de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Mihaela Oprea, în judeţul Olt s-au înscris, la începutul anului şcolar, 9.803 elevi, dintre care 4.918 sunt din clasa a VII-a şi 4.885 din clasa a VIII-a. „Pe raza judeţului Olt sunt 15 centre de evaluare, 21 de centre de comunicare şi unul de contestaţie, şi anume Colegiul Tehnic Metalurgic“, a declarat inspectorul şcolar general adjunct din cadrul ISJ Olt, prof. Marilena Nuţă. Preşedinta comisiei judeţene a tezelor cu subiect unic este prof. Marilena Nuţă, iar membrii comisiei sunt prof. Angela Iacob, prof. Zamfir Datcu, prof. Victor Iacobescu şi informatician Mihaela Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII