13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBogăţie cu prostie sau inteligenţă cu sărăcie?

Bogăţie cu prostie sau inteligenţă cu sărăcie?

Emisiunile care au prins cel mai bine la publicul tânăr din România par a fi cele despre adolescenţi de bani gata, fiţoşi şi răsfăţaţi. Aparent motivaţionale, în fapt degradante, aceste show-uri ne arată cum e să ai bani, dar să nu ai creier.

 

În „Rich girls“ de pe MTV, emisiune elocventă în acest sens, ne sunt prezentate nişte fete pentru care shopping-ul a devenit stresant şi copleşitor. De ce? Pentru că este probabil singura activitate care le îndeamnă să-şi pună mintea la contribuţie. Un fel de slujbă, dat fiind faptul că le este frică de şcoală. Aici însă intervin părinţii, mai deştepţi decât odraslele: „Nu te duce la şcoală dacă nu vrei“, moment în care m-am bucurat totuşi pentru fată, deoarece se pare că putea să ajungă mult mai rău decât este, dată fiind educaţia primită.

 

Bogăţia versus România

 Nevoia de celebritate s-a făcut simţită şi la Katie, din „My super sweet 16“. Exceptând faptul că sărbătorita arăta de cel puţin 25 de ani, probabil din cauza celor o sută de kilograme, petrecerea în sine nu a durat decât vreo cinci minute. În rest, am văzut cum fata s-a dus la bowling, unde i-a supus la o competiţie pe prietenul ei şi alt băiat, să vadă care va fi însoţitorul ei la petrecere. Am admirat ceasul de 20.000 de euro primit de la tatăl ei şi maşina făcută pe comandă. Un Hummer cu şase uşi, un automobil de vis (pentru noi, muritorii de rând), dar cu două mari defecte pentru Katie: nu avea înăuntru montată o cutie cu bomboane şi tapiţeria nu era roz. În locul ei nu l-aş fi acceptat…  Ca să nu-mi mai pierd timpul cu nişte emisiuni care ne învaţă că e mai bine să fii bogat din punct de vedere intelectual decât bănesc, am schimbat canalele până la Mircea Badea, o persoană capabilă de glume inteligente. Am revenit astfel la realitatea din România, cea care ne ocupă tot timpul şi ne oferă în schimb mult prea puţin, dar care nu ne impune totuşi frica de a gândi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS