14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCu şişul la şcoală

Cu şişul la şcoală

Un tânăr s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat de poliţişti că avea asupra sa un cuţit de aproximativ 20 de centimetri lungime. Cătălin T., de 18 ani, din Drănic, a fost descoperit miercuri, în incinta unui colegiu din Craiova, cu ocazia unei acţiuni preventive organizate de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanţii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului şi ai Inspecţiei Sanitare de Stat Dolj. Pe parcursul acţiunii au fost verificate 26 de unităţi de învăţământ şi 24 de localuri de alimentaţie publică, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 11.400 de lei.

În noaptea de miercuri spre joi au mai fost depistate de poliţie alte patru persoane care aveau asupra lor sau în automobile arme albe. Gheorghe P., de 31 de ani, din Cetate, a fost depistat într-un bar din Calafat de o patrulă de siguranţă publică având asupra sa un cuţit cu lama de aproximativ 15 centimetri. Unui bărbat din Craiova i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale după ce a fost oprit în trafic pe o stradă din municipiu, iar poliţiştii au găsit în portbagajul maşinii sale o bâtă de 53 de centimetri lungime.

În aceeaşi noapte, craioveanul Daniel D., de 35 de ani, a fost depistat de poliţiştii Secţiei 5 că ascundea în portbagajul maşinii o bâtă de base-ball cu lungimea de 69 cm şi este cercetat pentru port de armă albă. Alt echipaj de la Secţia 5, în timpul verificării unui autoturism Fiat, la volanul căruia se afla Laurian B., de 20 de ani, din Craiova, a descoperit în portbagaj un baston telescopic confecţionat din metal, de 48 cm lungime, precum şi o bâtă de 57 cm. Cele două obiecte au fost confiscate, iar posesorul lor s-a ales cu dosar penal.

 

Dosar penal la 17 ani

 

O craioveancă de 17 ani s-a pricopsit cu un dosar penal cu două capete de acuzare după ce a fost prinsă de poliţie la volanul unui automobil neînmatriculat, fără să aibă permis de conducere. Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Craiova au depistat-o pe I.R. la volanul unui automobil Renault Safrane fără plăcuţe de înmatriculare. În momentul în care oamenii legii i-au cerut actele, tânăra a recunoscut că nu are permis de conducere şi nici un act care să ateste provenienţa maşinii.

 

Tâlhari minori

 

Mihaela I. şi Ionela L., ambele din Craiova, au depus plângeri la poliţie în lunile septembrie şi octombrie, sesizând faptul că tineri necunoscuţi le-au furat bunurile din poşete. Miercuri, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova au reuşit să îi identifice pe M.M., de 16 ani, şi M.L., de 15 ani, drept autorii celor două tâlhării. Primul dintre aceştia a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar cel de-al doilea este cercetat în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII